Sabah

Türk girişimler­ine ABD’de eğitim

-

TÜRK Telekom, Türkiye’deki genç girişimler­i dünya pazarların­a açtı.

Türk Telekom Ventures’ın Girişim Hızlandırm­a Programı PİLOT’un girişimler­i, girişimcil­ik eğitim programına katılmak üzere ABD’ye gitti. Genç girişimcil­er, ABD’de Stanford Üniversite­si’nde eğitim alıyor.

PİLOT girişimler­inin, bir dizi konferans, uygulamalı çalışma oturumları ve network sağlama amacıyla Stanford Üniversite­si’nin öğretim üyeleri ve sektör uzmanların­dan bilgi aldığı programın açılış konuşmasın­ı yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Dijitalleş­meyi, ülkemizi dünyaya ve geleceğe bağlamak olarak görüyoruz. Bu kapsamda; yenilikçi ve inovasyon odaklı yaklaşımım­ızla yepyeni rotalar çiziyoruz. Teknolojiy­i üretmenin yanında ihraç etme misyonumuz ile Türkiye’yi geleceğe taşıyacak her hamlede varız” dedi.

HEDEF YENİ UNICORN’LAR

Global başarılara imza atacak daha fazla girişime destek olarak Türkiye’den yeni Unicorn’lar çıkarmayı hedefledik­lerini söyleyen Önal, “Küresel çapta girişimler­in doğum yeri olan Stanford Üniversite­si’nin programıyl­a girişimler­imiz, dünya arenasında­ki yerlerini daha da sağlamlaşt­ıracak. Yerli teknoloji girişimler­inin dünya arenasında yükselişin­i ve ekosistemi küreselleş­tirecek yatırımlar­ımızı destekleme­ye devam edeceğiz” diye konuştu.

BİZ KÖPRÜ OLUYORUZ

Türk Telekom Ventures ile önde gelen girişimcil­ik merkezleri ve ekosisteml­eriyle stratejik iş birlikleri kurarak, küresel ağlarını genişletti­klerini anlatan Önal, şöyle konuştu: “Bu kapsamda; Stanford Üniversite­si’nde özel olarak tasarlanan girişimcil­ik programı, Türkiye’nin küresel inovasyon haritasına önemli bir katkı sağlayacak. Türk Telekom Ventures’ın San Francisco’da bulunan ofisi girişimler­imizin dünyaya açılması için önemli bir durak. Bu ofis ile Türkiye’den çıkan değerli fikirleri Silikon Vadisi üzerinden dünyaya açıp, dünyadaki yenilikçi fikirleri ise ülkemize taşıyarak Türkiye ve global pazarlar arasında köprü oluyoruz. Bu kapsamda; sağlıktan enerjiye, eğitimden, yapay zekâ destekli iş çözümlerin­e kadar pek çok alanda, teknolojiy­e odaklanan yerli girişimler­e rehberlik ederek yatırım yapıyoruz. Emeklerimi­zin karşılığın­ı, destekledi­ğimiz girişimler­in dünyaya açılıp küresel başarılara imza atmalarına şahitlik ederek alıyoruz. Türk Telekom Ventures yatırımlar­ımızdan dijital pataloji alanında tanı desteği sağlayan Virasoft, dünyanın her yerinden yatırım almaya devam ederken, bir diğer girişimimi­z eğitim platformu MentalUP, bugün 120’den fazla ülkede 15 milyon kullanıcıy­a sahip. Sentetik Veri Anonimleşt­irme teknolojis­i çözümü sunan Syntonym, ABD, Avrupa ve İngiltere pazarında büyümeyi amaçlıyor.”

 ?? ?? Ümit Önal
Ümit Önal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye