Sabah

Ege’nin gizli teknoloji şirketleri sahneye çıktı

-

EGE Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) tarafından ikincisi düzenlenen Dijital Dönüşüm Zivesi, yapay zekâ odaklı çalışmalar­ın ve dijital dönüşüm uygulamala­rının paylaşıldı­ğı platforma dönüştü. Dijital dönüşümde insan kaynağı açığına dikkat çeken ve yeni nesil teknoloji yetenekler­ine yönelik eğitim önerilerin­i gündeme getiren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçe­r, özellikle yapay zekânın yaratacağı yeni iş alanlarına dikkat çekti. ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu da yapay zekâ teknolojis­inin verimlilik artışına örnekler verdi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci de yapay zekâ fırsatları­nın yanı sıra Avrupa Birliği'nin çıkardığı yasa ile gelişen hukuk, etik standartla­rına ve tehditlere de dikkat çekti. Toplantını­n açılışında konuşan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban da makine ve kurumların birbiriyle konuştuğu teknolojil­erden ve dijital dönüşümden söz ederken insanın dönüşümünü­n merkeze alınmasını­n önemine vurgu yaptı. İnsan dönüşümüne yönelik projelerin teknolojid­e en önemli ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Ege Bölgesi’nin dev şirketleri­ni bir araya getiren, EGİAD ve ESİAD tarafından düzenlenen Dijital Dönüşüm =irvesi’nin odağında yapay zekâ teknolojil­eri yer aldı

DÖNÜŞÜM SENERYOLAR­I

Dijital dönüşüm süreci boyunca yaşanan deneyimi de paylaşan Ege'nin sanayi kuruluşlar­ı hem yapay zekâ ile oluşan yeni fırsatlara dikkat çekerken hem de dijital dönüşüm sürecinin uzun zaman alan deneyimler­ini samimi bir şekilde paylaştı. Arkas, Norm Holding, Cevher Grup, Philip Morris gibi kurumların üst düzey yöneticile­ri de yaşadıklar­ı deneyimi paylaşırke­n kurulan yazılım ekiplerini, geliştirdi­kleri çözümleri detaylı şekilde anlattı. Astrofizik­çi Dr. Umut Yıldız da yaptığı sunumda uzay araştırmal­arından kullanılan teknolojil­erden, yaşam formu olup olmadığını araştıran robotlarda­n söz etti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? İzmir Valisi
Dr. Süleyman Elban
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye