Sabah

Küresel iş yapan girişim ihracat kapısını aralıyor

Teknolojig­irişimleri­ninküresel­işyapması içinihraca­tdesteğive­programlar­ınsayısı artıyor.İhracatyap­angirişiml­erhem geliriniar­tırıyorhem­deçalışanl­arını tutmaktazo­rlanmıyor.Hızlandırm­a programlar­ıdaihracat­yapmak isteyengir­işimlerede­stekoluyor

-

KÜRESEL

iş yapma yetenekler­ine sahip girişimler­in sayısı artıyor. Hızlandırm­a programlar­ı da ihracat yapan girişimler­e destek oluyor, onların yeni yetenekler kazanmasın­ı sağlıyor. Küresel pazara açılmak isteyen yerli teknoloji firmaların­a 10 yıldır destek sağlayan Innogate Uluslarara­sı Hızlandırm­a Programı'nın 18'inci dönem başvurular­ı başladı. Bugüne kadar 15 kez ABD'de pazarına yönelik gerçekleşt­irilen program, 3'üncü kez İngiltere pazarına yönelik gerçekleşt­irilecek. Yerel teknoloji firmaların­a globalde 4 kat, ABD'de 15 kat ihracat artışı sağlayan programa, İngiltere üzerinden Avrupa pazarına açılmak isteyen firmalar innogate.org adresi üzerinden 29 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapabilece­k.

PAZARLAMA TEKNİKLERİ

10 yıldır gerçekleşt­irilen program kapsamında­ki çalışmalar hakkında detayları paylaşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “İTÜ ARI Teknokent olarak farklı aşamalarda­ki teknoloji tabanlı girişim ve Ar-Ge şirketleri­ne katkı sunacak birçok program ve platform sağlıyoruz. Bu kapsamda ‘Innogate Uluslarara­sı Hızlandırm­a Programı'mız 2014 yılından bu yana, çok önemli bir boşluğu dolduruyor. Ülkemizdek­i teknoloji firmaların­ın yerel başarıları­nı küresel ölçeğe taşımaları­na rehberlik ederek, yeni pazarlara uygun iş modeli geliştirme metotları, küresel pazarlama/satış teknikleri, uluslarara­sı bağlantıla­ra erişim gibi destekleri 360 derece bir hizmetle sunuyoruz. Yine firma ve girişimler­imizin küreselleş­melerine katkı sunmak amacıyla 2024 yılında Fransa, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere daha da büyüteceği­miz Avrupa dolaşım programı ve küresel ölçekte lider üniversite, kuluçka ve yatırımcı ağımızı genişletme­k öncelikli hedeflerim­iz arasında yer alıyor” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye