Sabah

ARTIRACAĞI­Z

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, BAE ve Mısır'ı kapsayan ziyaretind­en dönüşünde gazetecile­rin sorularını yanıtladı:

15 MİLYAR DOLAR HEDEFİ: Mısır Cumhurbaşk­anı Sayın Sisi'nin daveti üzerine yaptığımız bu ziyaretimi­z oldukça samimi, verimli ve başarılı geçti. Sayın Sisi'nin refikaları­yla birlikte havalimanı­na bizzat gelerek bizi karşılamas­ından hassaten memnuniyet duydum. Nisan ayı başında Sayın Sisi'nin yemin töreni söz konusu. Dolayısıyl­a nisan ya da mayısta Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleşt­irecek. Afrika kıtasındak­i en büyük ticari ortağımız Mısır'la ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefimizi yakalamakt­a kararlıyız.

Gazze'deki katliamlar­ın bir an önce durdurulma­sını, Filistin davasının kalıcı ve sürdürüleb­ilir bir çözüme kavuşmasın­ı teminen Mısır'la işbirliğim­izi daha da artırma niyetindey­iz. İsrail'in Refah bölgesine saldırılar­ı her zamanki vicdansızl­ıkları. Konuyu Sayın

TAVİZ VERMEYİZ:

Sisi ile de görüştük. “Oradaki insanların güvenliğin­den taviz vermemiz mümkün değil” ifadesini kullandık.

YENİ BİR İPEKYOLU: Kalkınma Yolu Projesi BAE yönetimiyl­e Irak'ın ve bizim de içinde yer aldığımız dev bir proje. Yapılan çalışmalar projeden, plandan uygulamaya geçecek ve bu konunun başaktörle­ri Türkiye, Birleşik Arap Emirlikler­i ve Irak olacak. Bu yol, bölgemizin yeni bir İpekyolu haline gelecek ve bölgesel barışa da hizmet edecektir. Basra Körfezi'nin ve çeperindek­i ülkelerin Türkiye üzerinden Avrupa pazarına erişimini sağlayacak bu yol, tam anlamıyla kazan-kazan projesidir.

UYARIMIZI YAPTIK: KYB yönetimi defalarca uyarmamıza rağmen terör örgütü PKK/YPG/PYD'ye kol kanat germeye maalesef devam ediyor. Şimdi yaptığımız görüşmede biz bu konuyu da gündeme getirdik ve uyarımızı yaptık. Kimse bizden farklı bir duruş beklemesin, gereken tepkiyi veririz.

 ?? KAHİRE ?? Burhanetti­n
DURAN
KAHİRE Burhanetti­n DURAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye