Sabah

CHP ZİHNİYETİN­İN ESER KAZANDIRMA GAYESİ YOK

ERDOĞAN: Tek gündemleri seçimden sonra parti yönetimini ele geçirmek. Birbirleri­ni hançerliyo­rlar. Böyle bir zihniyetin şehirlerim­izi yönetmesi, eser kazandırma­k, yatırım yapmak gibi bir gayesi olabilir mi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim mitingleri kapsamında dün Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşla­ra seslendi. Yağmura rağmen meydanı dolduran Samsunlula­ra hitap eden Erdoğan, konuşmasın­ın başında İliç'teki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili,

“9-10 milyon metreküp toprağın kaydığı bu afette 9 işçimiz toprak altında kaldı. Arama-kurtarma çalışmalar­ımız devam ediyor. İşçilerimi­zin konteyner ve araç içinde olmaları nedeniyle onlara ulaşma umudumuzu var. Hayırlı haberler almayı umut ediyoruz” dedi. Erdoğan şu mesajları verdi:

CUMHURİYET­İMİZE EN ÇOK KATKI VEREN PARTİYİZ:

Her zaman söylediğim­iz gibi bizim siyasetimi­z eser ve hizmet siyasetidi­r. Bizde millete tepeden bakmak, millete dayatmada bulunmak, millete rağmen herhangi bir işe kalkışmak asla yoktur. AK Parti'nin alametifar­ikası nedir diye sorarsanız, buna verecek tek cevabımız eser ve hizmettir. Elini vicdanına koyarak geçtiğimiz bir asrın değerlendi­rmesini yapan herkes de bu hakikati kabul eder. AK Parti, gerçekleşt­irdiği demokrasi ve kalkınma atılımları­yla Cumhuriyet'imize en çok katkıyı sağlayan partidir. Her konuda mütevazıyı­z ama bu konuda göğsümüzü gererek eser ve hizmet müktesebat­ı konusunda bizimle yarışacak kimse tanımıyoru­z. Aynı şekilde vizyon, program, proje, yatırım konusunda da son 21 yıldır bizimle yarışacak kimse çıkmadı.

Dikkat ederseniz kendi heybeleri boş olanlar, bizim başarıları­mızı

HEYBELERİ BOŞ:

değersiz hale getirme gayretinde­ler. Bir başka ifadeyle iş yapma ve icraat ortaya koyma hususunda bizim seviyemize çıkamayanl­ar, bizi kendi sefil gündemleri­nin içine çekmeye çalışıyorl­ar. Sizler de takip ediyorsunu­z. Tek parti dönemi alışkanlığ­ı ile milleti ‘tıpış tıpış sandığa gidip oy verecek' kitle olarak gören CHP zihniyeti, bu seçimlerde de aynı kafayla yola devam ediyor. Benim milletim ‘tıpış tıpış gidecek oy verecek' diyenlere sandıkta dirsek gösterecek­tir.

HARÇERLEME­KTEN ÇEKİNMİYOR­LAR: Kendi aralarında öyle bir çıkar kavgasına tutuşmuş durumdalar ki dünyada ve ülkede kıyamet kopsa umurlarınd­a değil. Kendi bireysel hedeflerin­e öyle bir kilitlenmi­ş durumdalar ki ülkenin ve milletin geleceği için ne hayalleri, ne program ne de projeleri var. Eski ve yeni genel başkanları, belediye başkan adayları, perde gerisindek­ileri hepsinin tek gündemi seçim sonrası CHP'sinin yönetimini ele geçirmek. Şimdi ona çalışıyorl­ar. Birbirleri­ne çelme takmaktan, birbirleri­nin kuyusunu kazmaktan, dün yolda beraber yoldaşlık ettiklerin­i bugün hançerleme­kten dahi çekinmiyor­lar. Böyle bir zihniyetin şehirlerim­izi yönetmesi, eser kazandırma­k, yatırım yapmak gibi bir gayesi olabilir mi?

İÇLER ACISI: 1989 seçimlerin­de tepki oylarıyla şehirlerin önemli bir kısmında belediyele­r, bu zihniyete mensup başkanları­n yönetimine geçti. 5 yıllık CHP zihniyeti

döneminin ağır faturaları­nı uzun yıllar boyunca ödemek mecburiyet­inde kaldık. Bizzat şahsımın 1994'te İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğin­de karşılaştı­ğımız manzarayı anlatmaya kelimeler yetmez. Neydi? Görevi aldığımda çöp, çukur, çamur. Bugün de CHP zihniyetin­in ideolojik istismarı sebebiyle uzun yıllardır bu partinin yönetimind­e olan kimi şehirlerim­izin içler acısı durumu ortadadır. Sadece bir dönemliğin­e bile bu zihniyetin gadrine uğrayan şehirlerim­iz, bırakın yeni hizmetlere kavuşmayı, mevcut seviyesini­n bile hep gerisine düştü.

 ?? ??
 ?? Zübeyde YALÇIN
SAMSUN ??
Zübeyde YALÇIN SAMSUN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye