Sabah

Hâkimden caniye tokat gibi sözler

- Ceyhan TORLAK

üşümesin diye aracına aldığı iki çocuk babası taksi şoförü Oğuz Erge’yi (44) 3 kurşunla öldüren Delil Aysal (19️), ağırlaştır­ılmış müebbet hapis istemiyle yargılandı­ğı davada, dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmada, ailesinin kendisini sevmediğin­i ve olay gecesi bunalımda olduğu için dışarıya çıktığını öne süren Aysal’a, mahkeme başkanı, “Neden öldürdün?” diye sordu. Aysal ise “Amacım kimseye zarar vermek değildi, ailemle sıkıntılar­ım vardı” yanıtını verdi. Mahkeme başkanı, “Senin sıkıntılar­ının cezasını başkası mı ödeyecek?” diye tepki gösterdi.

Üye hâkim ise sanığın olay anında kesik eldiven giydiğini anımsatara­k, “O eldiven soğuktan korumaz, bir şeyi daha iyi kavramak için kullanılır. Maktulü yağma için mi, keyif almak için mi öldürdün?” diye sordu. Sanık ise “Amacım kendimi öldürmekti. O eldiveni normalde de giyiyorum” cevabını verdi. Mahkeme başkanı, olay sonrası Oğuz Erge’nin üzerinden 2 lira çıktığını, paralarını alıp almadığını sorması üzerine sanık, sadece telefon ve kulaklığı aldığını öne sürdü.

Adli görüşme odasından psikolog eşliğinde duruşmaya katılan Erge’nin kızı Naz ise “Babamın telefonund­an arayan sanık, yeri tarif edip, ‘Ağır yaralı, ben arayamıyor­um, ambulans çağır’ dedi. Amcam ve anneme haber verdim. Şikâyetçiy­im” dedi. Oğlu Mustafa Erge de sanıktan şikâyetçi olduğunu belirterek, “Babamın yaptığı bir iyilik. Diyecek çok şey var” ifadesini kullandı. Sanığın tutukluluk halinin devamına ve cezai sorumluluğ­unu etkileyece­k bir akıl hastalığın­ın olup olmadığını­n belirlenme­si için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkla­rı Hastanesi’ne sevk edilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 8 Mart’a erteledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye