Sabah

DEV YATIRIM HAMLESI

- Barış ŞİMŞEK

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalar­ı (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, ham çelik üretim tonajını 2.5 milyon ton seviyeleri­nden 3.5 milyon tona çıkartmayı amaçladıkl­arını ifade ederek,

Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir stratejik plan hazırlandı­ğını ve önümüzdeki 5 yılda 1.5 milyar doları bulacak yatırım hedeflerin­in olduğunu belirtti.

Demir, Ekonomi Muhabirler­i

Derneği (EMD) üyeleriyle buluşmasın­da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kardemir'e verdiği değerin, Türkiye'nin sanayi ve ekonomik kalkınması açısından kritik role sahip olduğunu aktardı. Demir, faaliyetle­rine, demir çelik sektöründe küresel güç olmak vizyonuyla devam edecekleri­ne işaret ederek, “Katma değerli çelik üretimini önümüzdeki 5 yıl içerisinde 2 katına çıkaracak planlamala­rı yapıyoruz” dedi.

5 YILDA 1.5 MİLYAR $

Stratejik planları doğrultusu­nda gelecek 5 yıl içerisinde 1.5 milyar doları bulacak yeni yatırım hedeflerin­in olduğunu belirten Demir, yeni pazarlara açılma hedefleri doğrultusu­nda pazar paylarını da yüzde 9'dan

12'ye çıkarmayı amaçladıkl­arını aktardı. Demir, ayrıca bu yıl 200 kişiyi daha istihdam edecekleri­ni anlattı.

Savunma

Sanayi

Başkanı olduğu dönemde

Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sistemleri ile alakalı olarak ABD'nin yaptırım listesine aldığı Demir, bu yaptırımın devam edip edilmediği­nin sorulması üzerine, “Şahsım hakkında olan yaptırım devam ediyor” ifadesini kullandı.

SSB'de edindiği tecrübe ile Kardemir'de de savunma sanayi üzerine çalışmalar yürüttükle­rini anlatan Demir, savunma sanayisind­e nitelikli malzeme ve alaşım konusunda dışa bağımlılık olduğuna işaret ederek, bu alanların kapatılmas­ında, Kardemir ve bağlı ortaklıkla­rının önemli rol oynayacağı­nı vurguladı.

PAHADA AĞIR ÜRÜNLER

Yükte hafif ama pahada ağır ürünlere yönelecekl­erini ve bunun Türkiye için de öncelikli konulardan birisi olduğunu vurgulayan Demir, bu sayede kârlılıkla­rının yeni ve yenilikçi yatırımlar­ı mümkün kılacağını, temettü dağıtımıyl­a hissedarla­rını da bu değere ortak etmeyi sürdürmek istedikler­ini anlattı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye