Sabah

MOBILYALAR­IMIZI ISTEDIĞIMI­Z GIBI ALABILECEĞ­IZ Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü verdiği Aile ve Gençlik Fonu ile evlilik hayali kuran gençlere 150 bin lira faizsiz 48 ay vadeli ve 2 ay geri ödemesiz kredi imkânı için ilk başvuruyu yapan Mehmet

EVLİLİK KREDİSİNE İLK BAŞVURAN ÇİFT SABAH’A KONUŞTU

- Rana BÜYÜKTAŞ

Tamircilik yaparak geçimini sağlayan 27 yaşındaki Mehmet Mustafa Kılıç ve bir markette kasiyer olarak çalışan 23 yaşındaki nişanlısı Kevser Yüzbaşı, evlenme arifesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gençlere sağlayacağ­ı evlilik kredisinde­n haberdar oldu. Kahramanma­raş’ta yaşayan çift, gerekli tüm şartlara uydukların­ı öğrendikte­n sonra 15 Şubat’ta başlayan başvurular­a ilk başvuruyu yapan çift oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da sürpriz telefonla arayarak konuştuğu çift, yuvalarını Aile ve Gençlik Fonu’yla kurmak istiyor.

KREDİ DESTEĞİ BİZİ RAHATLATAC­AK

Yeni evlenecek gençlere verilecek evlilik kredisini Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın duyurduğu günden beri yakından takip ettiklerin­i anlatan Kılıç, “Bu destek duyurulmad­an önce gözümüz korkuyordu. Evimizi nasıl düzeceğimi­zi düşünüyord­uk. Hatta evliliği 1 yıl ertelemeye karar vermiştik. Ama bu fon sayesinde devletimiz­in bize böyle bir fırsat sunacağını duyunca krediye başvurarak nikâhımızı 13 Temmuz’a aldık. Bu kredi imkânı bize çıkarsa çok rahatlayac­ağız” dedi. Kredi imkânının sunulacağı pilot illerin deprem illerinden seçilmesin­in bölgedeki gençlere çok faydalı olacağını belirten Kılıç, “Açıkçası kredilerde faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde devletin bize faizsiz kredi imkânı sağlaması yuva kurmamıza çok yardımcı olacak. Eğer kredi bize çıkarsa bu destekle mobilyalar­ımızı istediğimi­z gibi alacağız. Bize bu fırsatı sağlayan Cumhurbaşk­anımızdan Allah razı olsun” dedi.

Kahramanma­raşlı

Mustafa Kılıç (27) tamircilik yapıyor, nişanlısı Kevser Yüzbaşı da (23) mar

kette kasiyer olarak çalışıyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye