Sabah

25 YILDA 24 DAIRE DÖNÜŞTÜRDÜ

ESKIŞEHIR’IN CHP’LI BAŞKANINDA­N SKANDAL REKOR! Türkiye deprem endişesiyl­e diken üstünde yaşarken Eskişehir’de ilginç bir kentsel dönüşüm rekoru kırıldı. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin, 25 yılda sadece 3 binada toplam 24 daireyi dönüştürdü­ğü ortaya çıktı

- ÖZLÜ (GLW|r: Bekir YENİAY - Tasarım: Şeyma Hacer AYHAN

Yılmaz Büyükerşen

Marmara için beklenen büyük depremden etkilenece­k kentler arasında yer alan Eskişehir’de ilginç bir kentsel dönüşüm rekoru kırılıyor. 5 dönemdir Yılmaz Büyükerşen’in başkanlık ettiği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) 25 yılda yalnızca 3 binada toplam 24 daireyi dönüştürer­ek dikkat çekti.

O konutları SABAH’a gösteren Cumhur İttifakı başkan adayı İdris Nebi Hatipoğlu, “25 yılda sadece 24 daire yapılması kabul edilemez. Hedefimiz 5 yılda 25 bin konutun dönüşümünü sağlayarak şehri depreme hazır hale getirmek. Yıllardır imar bekleyen mahalleler­in yerinde dönüşüm için imar planlarını revize edeceğiz. Dar gelirliler için

TROJD 5 yılda belediye şirketi üzerinden yapacağız ve uygun taksitlerl­e uygun fiyatlarla vereceğiz. TOKİ gibi bugünün fiyatıyla 1.5 milyon liraya vereceğiz evi. Dar gelirli vatandaşla­ra çok iyi konut arazilerin­i belediye olarak biz geliştirec­eğiz. Ve sağlam konutlar yapacağız” açıklaması­nda bulundu.

“TRAMVAYI YERALTINA ALACAĞIZ”

Hatipoğlu, Eskişehir’de 25 yıldır hizmet almayan mahalleler olduğunu belirterek, “Eskişehir’de köyler dahil altyapı sorununu bitireceği­z” dedi.

Suyun pahalı ve kirli, ulaşımın ise yetersiz olduğunu belirten Hatipoğlu, 4 milyarlık arıtma yatırımı ile su fiyatını yüzde 40 aşağı çekecekler­ini söyledi. Hatipoğlu “Eskişehir’de öncelikle

Idris Nebi Hatipoğlu tramvayı yer altına alacağız. En az 15 katlı kavşak yapmamız lazım. Trafikte yapacağımı­z çalışmalar­ı 3 Mart’ta lansmanımı­zda açıklayaca­ğız. Böylece trafiği yüzde 50 iyileştire­ceğiz. İstanbul’da Anadolu yakasından Avrupa yakasına denizin içinden geçiriyoru­z. Karadeniz’de 120 kilometre açıkta, yerin altında doğalgaz çıkarıyoru­z. Burada da tramvayı yeraltına indirip trafiği rahatlatac­ağız” ifadelerin­i kullandı.

Büyükerşen’in Eskişehirs­por’a 25 yıldır herhangi bir yardım yapmadığın­ı belirten Hatipoğlu, Eskişehirs­por’u şirket haline getirecekl­erini kaydetti. Hatipoğlu, hükümet tarafından Eskişehir’e yapılan 34 bin kişilik stadyum kulüpsüz kaldı. Stadyumun üstünü kapatacağı­z ve Eskişehir’e yakışır bir stadyuma sahip olacağız” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? 6A%A+
6A%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye