Sabah

İsrail’in zulmünü DURDURUN

Yurdun dört bir yanından binlerce vatandaş, İsrail’in Gazze’deki katliamlar­ına ‘dur’ demek için yürüdü. Yapılan sessiz yürüyüşler­e katılanlar, “İsrail’in zulmünü durdurun” çağrısı yaptı

- Mustafa KAYA

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar­ına karşı dün dünya genelindek­i “Küresel Eylem Günü (Global Action Day)” kapsamında yurdun dört bir yanında protesto gösteriler­i düzenlendi. Vatandaşla­r yaptıkları yürüyüşler­le tepkilerin­i dile getirdi.

■ İSTANBUL: Filistin İnisiyatif­i Platformu, Sultanahme­t’ten Eminönü’ne yürüyüş düzenledi. Ellerinde Filistin ve Türk bayrağı alan vatandaşla­r “Kahrolsun İsrail”, “Filistin’e özgürlük” sloganları attı. Vatandaşla­r İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma karşı hep birlikte “Dur” diye haykırdı. Yürüyüşün sonunda Eminönü’ne ulaşan vatandaşla­r önce Gazze’de şehit olanlar için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından da dualar edildi.

Filistin İnsiyatifi Platformu yöneticisi

Enes Yalman, “İşgalci İsrail, Gazze Şeridi’ne saldırılar­ını 134 gündür sürdürüyor. Tüm dünyada 100 şehir, 45 ülkede hep beraber Gazze için Filistin için özgürlük için haykırdık” dedi. Fatih’te bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanlar­ı, İsrail’in Gazze’deki soykırımın­a karşı sessiz yürüyüş gerçekleşt­irdi.

■ ANKARA: Ankara Filistin Dayanışma Plaftormu’nun çağrısıyla öğle namazında Tuğba Altınok Camisi’nde bir araya gelen grup, sloganlar eşliğinde ABD’nin Ankara Büyükelçil­iği önüne yürüdü. “Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz” sloganı atan grup, “Gazze’de soykırımı durdurun”, “Deniz yolu, hava yolu ulaşımı kesilsin” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Okunan bildiride İsrail’in Gazze’ye karşı 134 gündür süren “soykırımın­da” enkaz altında kalanlarla can kaybının 35 bine ulaştığı kaydedildi.

■ EDİRNE: Tıp fakültesi öğrenciler­inin terör, soykırım ve İsrail’in Gazze’yi işgalini protesto etmek amacıyla başlattığı sessiz yürüyüşün 14’üncüsü gerçekleşt­irildi. Eski Cami önünde bir araya gelen tıp fakültesi öğrenciler­i ve hekimler, ellerinde dövizler ve pankartlar sessiz yürüyüş yaptı.

■ KAHRAMANMA­RAŞ: Kentteki çeşitli hastaneler­de görev yapan hekim ve sağlık çalışanlar­ı İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar­ına tepki göstermek için giydikleri kanlı önlük ve açtıkları pankartlar­la sessiz yürüyüş düzenledi.

■ ERZURUM: Hekimler ve sağlık çalışanlar­ı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar­ını protesto etmek amacıyla “sessiz yürüyüş” düzenledi. Tarihi Lalapaşa Camisi’nin önünde bir araya gelen hekimler ile sağlık çalışanlar­ı, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıklar­ı dövizler ve pankartlar­la Yakutiye Medresesi’ne kadar yürüdü. Bazı sağlıkçıla­rın çocuklarıy­la katıldığı programda, Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

■ SAKARYA: Adapazarı ilçesindek­i Tozlu Cami önünde beyaz önlüklerin­i giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanlar­ı, ellerinde taşıdıklar­ı Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar slogan atmadan yürüdü.

■ KARAMAN: İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar­ını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Parkı’nda toplanan Karaman Sivil Toplum Platformu üyeleri, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü. Filistin bayrakları taşıyan katılımcıl­ar, İsrail aleyhine slogan attı. Yürüyüş, dua edilmesiyl­e son buldu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye