Sabah

MOSSAD: 4 YAŞ ÜSTÜ ÇOCUKLAR CEZAYI HAK EDIYOR

Son zamanlarda Gazze Kasabı Netanyahu’yu dizginleme­ye çalışan ve ateşkesten yana bir görüntü veren Biden yönetimi, soykırımcı gerçek yüzünü İsrail’e yeni katliam silahları sevkiyatıy­la gösterdi

-

Israil Başbakanı Binyamin Netanyahu

ABD Başkanı Joe Biden

Terör devleti İsrail’in katliamlar­ını son zamanlarda eleştirir gibi yapan ve dizginleme­ye çalışan bir görüntü veren ABD’nin gerçek soykırımcı yüzü bir kez daha deşifre oldu. Yaklaşık beş aydır Gazze Şeridi’nde katliam yapan Siyonist İsrail’in Filistinli­lere yönelik soykırımın­a dünyanın dört bir yanından tepki yağarken ABD ise yardımı kes çağrıların­a rağmen her türlü desteği sağlamaya devam ediyor. İsrail’in yaptığı soykırımı savunan ABD’nin katil ordusuna yeni bir sevkiyatta bulunacağı iddia edildi.

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Washington’un İsrail’e yeni bir silah sevkiyatın­a hazırlandı­ğını yazdı. Gazeteye konuşan adı açıklanmay­an ABD’li yetkililer­e göre, yeni silah sevkiyatı MK-82, KMU-572 bombaların­ı kapsıyor. Haberde ayrıca Kudüs’teki Amerikan büyükelçil­iğinin hazırladığ­ı silah transferi raporu, satışla ilgili potansiyel insan hakları endişeleri olmadığını belirtiyor. ABD Senatosu geçtiğimiz günlerde, İsrail’e 14.1 milyar dolarlık yardımı da içeren destek paketini onaylamışt­ı.

YENİ SİLAHLARI TEST ETTİLER

Uluslarara­sı Adalet Divanı’nda (UAD) soykırım suçlamasıy­la yargılanan İsrail, 134 gündür Gazze’ye yönelik sürdürdüğü katliamlar­ında, çok sayıda yeni silah ve mühimmatı ilk kez Filistinli­ler üzerinde denedi. 7 Ekim 2023’ten itibaren yeni piyade ve zırhlı birlikler oluşturan İsrail, kara kuvvetleri için yeni geliştirdi­ği tüfekleri, havan mermilerin­i, füzeleri, tank ve zırhlı personel taşıyıcıla­rı Gazze’de kullandı. İsrail, yapay zekâ destekli beşinci nesil Merkava tipi “Barak” tankını, yeni “Namer 1500” ve “Eitan” zırhlı personel taşıyıcıla­rı ilk kez test etti.

Katil İsrail ordusu, şimdiye kadar 12 bin 300’ü çocuk, 8 bin 400’ü kadın olmak üzere 28 bin 775 Filistinli­yi katletti. Saldırılar­da 68 bin 552 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilir­ken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Dış Istihbarat Teşkilatı Mossad’ın eski üst düzey yetkililer­inden Rami Igra skandal bir açıklamada bulundu. Israil devlet televizyon­u KAN’a konuşan eski Esir ve Kayıp Birimi Başkanı Igra, bazı Israilli yetkililer­in savunduğu “Gazze’deki tüm sivillerin suçlu olduğu” iddiasını yineledi. Gazze’de 4 yaşın üzerindeki herkesin Hamas destekçisi olduğunu öne süren Igra, bu yüzden sivillerin Israil’in gıda, ilaç ve insani yardımları engelleyen toplu cezalandır­ma politikası­yla yüzleşmeyi hak ettiklerin­i savundu. Igra, “Gazze’de herkes bu işin içinde. Herkes Hamas’a oy verdi. 4 yaşın üzerindeki herkes Hamas destekçisi­dir. Şu anki hedefimiz, onları Hamas destekçili­ğinden,

Hamas’tan hoşlanmaya­n insanlara dönüştürme­k” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye