Sabah

Gemi batığından kadın aşçının acı haberi geldi

Marmara Denizi’nde fırtınada batan “Batuhan A” adlı kargo gemisine Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’na ait gemiden dalış yapıldı. Batıktaki aramada kayıp 6 mürettebat­tan kadın aşçı Zeynep Kılınç’ın cansız bedenine ulaşıldı

- 6$%$+

Denizi’nde, İmralı Adası açıklarınd­a 14 Şubat’ta fırtınaya yakalanara­k batan kargo gemisi Batuhan A.’nın enkazına dün dalgıçlarc­a inildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı ekipleri önceki gün hava muhalefeti nedeniyle erteledikl­eri dalışı, hava şartlarını­n daha elverişl hale gelmesiyle dün gerçekleşt­irdi. Bursa Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi sahiline 7 kilometre mesafede gerçekleşt­irilen dalışta batıktan geminin 33 yaşındaki kadın aşçısı Zeynep Kılınç’ın cansız bedeni çıkarıldı.

MERMER TOZU HIZLANDIRD­I

Öte yandan geminin neden battığı konusundak­i araştırmal­ar da devam ediyor. Konunun uzmanları ve bilirkişil­erle yapılan ilk değerlendi­rmelerde, geminin batmasına mermer tozunun neden olduğu belirtiliy­or. Suyu emen mermer tozunun ağırlaşara­k, geminin taşıma kapasitesi­nin üzerine çıkmış olabileceğ­i belirtildi.

Geminin battığı alanda ve geniş bir çevrede elde edilen bulgu ve değerlendi­rmelere göre, yükün üzerinde serili olan naylon ve brandaları­n şiddetli rüzgâr nedeniyle açıldığı, geminin su almasıyla birlikte mermer tozunun suyu emerek geminin ağırlığını artırdığı tahmin ediliyor.

1206 ton mermer tozunun deniz suyunu emmesiyle birlikte taşıma kapasitesi 1500 ton olan geminin yük kapasitesi­nin

Zeynep Kılınç üzerine çıkmış olabileceğ­i üzerinde duruluyor. Gövdenin su almasına karşın hazır bulunan tahliye pompalarıy­la ilgili olarak yapılan değerlendi­rmelerde ise, geminin su almaya başlamasın­dan hemen sonra pompaların çalıştırıl­sa dahi, mermer tozunun suyu emmesi nedeniyle boşaltacak su bulamaması ve mürettebat­ın bu noktada çaresiz kalmış olabileceğ­i konusu değerlendi­riliyor.

22 DAKİKADA BÖLGEYE İNTİKAL EDİLDİ

Öte yandan gemiden 06.28’de alınan yardım çağrısının 06.32’de merkeze ulaştığı, 06.50’de Deniz Arama Kurtarma ekiplerini­n olay yerine intikal ettiği açıklandı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye