Sabah

FRANSA KAHRAMAN TÜRK’Ü KONUŞUYOR

Fransa’da yaşayan Türk boksör Kemal Altınpınar, kendisinin de oturduğu binada çıkan yangında, evinden çıkamayan 77 yaşındaki komşusunu kurtardı. Montereau kentinde kahraman ilan edilen Altınpınar’a, belediye başkanlığı ve valilikten cesaret madalyası ver

- (GLW|r: +DUXQ 6(.0(1 Tasarım: 6HoLO .$<$ TROJD YA1I. MHKPHW YILDIRIM

Yıllardır Fransa’da yaşayan Türk boksör Kemal Altınpınar’ın gurbetçile­rin yoğun olarak yaşadığı Montereau kentinde oturduğu 3 katlı apartmanda 14 Kasım günü yangın çıktı. Bina sakinleri hemen oturduklar­ı daireden çıkarken Altınpınar, 77 yaşındaki komşusunun dışarı çıkamadığı­nı fark etti. Tüm cesaretini toplayıp binaya giren Altınpınar, komşusunu alevlerin arasından kurtarıp sağlık ekiplerine teslim etti. 1 ay boyunca yoğun bakımda kalan yaşlı adam sağlığına kavuştu.

CESARET MADALYASI VERİLDİ

Kemal Altınpınar’ın bu kahramanlı­ğı Fransa’da çok konuşuldu. Montereau Belediye Başkanı James Cheron ve Vali Pierre Ory’nin tebrik ettiği Altınpınar’a göstermiş olduğu davranışta­n dolayı cesaret madalyası takdim edildi. Kemal Altınpınar, “Vatandaşlı­k görevimi yaptım ve o yaşlı adamı oradan çıkardım. Çok duman vardı, herkes kaçtı. Ama ben balkondan girerek kurtardım. Hastanedek­i tedavisini­n ardından hayata tutundu. Yaptığım bu hareket bana gurur verdi. Bunun karşılığın­da da bana cesaret madalyası takdim edildi” dedi.

tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen ilk yerleşim alanlarına ev sahipliği yapıyor. Şanlıurfa’nın tarih açısından önemli noktalarda­n biri olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayl­a herkesi Neolitik Çağ’ın Şanlıurfa’da bilinen en eski izlerini taşıyan Çakmaktepe’yi görmeye davet etti. Vali Şıldak sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çakmaktepe Şanlıurfa’daki ilk barınaklar­ın inşa edildiği yer. Neolitik Çağ’ın Şanlıurfa’da bilinen en eski izlerini taşıyan Çakmaktepe, avcılık için ideal bir alana kurulmuştu­r. Çapları 16 metreyi bulan özel yapılar topluluğun sosyal bağlara ve toplumsal yaşama verdiği önemi gösteriyor. Ana kayaya muntazam şekilde oyularak şekil verilen yuvarlak planlı, çukur tabanlı kulübeler ile özel yapılar avcı-toplayıcı yerleşik toplulukla­rın günlük yaşamların­a dair önemli ipuçları sunuyor. Bir taş plaka üzerinde koşar pozisyonda resmedilen ceylanlar ile üstlerine gelen okların görüldüğü avlanma sahnesi 12 bin yıl önceki yaşamın en çarpıcı örneklerin­den birini oluşturuyo­r. Tarihin derinlikle­rini keşfetmek için Şanlıurfa arkeolojik alanları sizi davet ediyor.”

Çetin (52) ve Makbule Emek (50) çifti, evlilikler­inin 32’nci yılında 12 torun ve 7 çocuğuyla nikâh tazeledi. Çetin ve Makbule Emek çiftçi, 32 yıl önce dünyaevine girdi. Bu evlilikler­inden çiftin 7 çocuğu ve 12 torunu oldu. Emek çifti, evlilikler­inin 32’nci yıldönümün­de yeniden nikâh masasına oturdu. 7 çocuk ve 12 torunu ile Kayapınar ilçesindek­i nikâh salonuna giden Emek çifti nikâhların­ı tazeledi

 ?? ?? SABA+
SABA+
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye