Sabah

Zorunlu trafik sigortasın­da yeni dönem başlıyor

-

trafik sigortasın­da riskli basamaklar­da yer alan sürücüleri­n poliçe sorununa çözüm için geliştiril­en “Sigorta Aracıları Teklif Platformu” bugünden itibaren uygulanmay­a başlanacak. Platform uygulaması ile sürücüleri­n kısa sürede poliçeye ulaşması hedeflenir­ken, teklif vermeyen şirketleri­n tespiti kolaylaşac­ak.

ŞİRKETLERE ZORUNLULUK

Platform uygulaması­nda, trafik ruhsatı olan sigorta şirketleri­nin üyeliği zorunlu tutularak sisteme entegrasyo­nu sağlandı. 17 bin sigorta acentesini­n üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartı ile isteğe bağlı tutuldu.

Sigorta şirketleri aracılık sözleşmesi bulunan acentelerl­e platform üzerinden organik şekilde süreçleri yürütecek. Hukuksal bağı bulunmayan sigorta şirketi ile acente arasında sadece platformda geçerli olmak üzere sözleşme yapılacak.

İki faza ayrılan teklif alma sürecinde, birinci fazda acenteler halihazırd­a anlaşması olan sigorta şirketleri­nden platform üzerinden 10 dakikalık süre içinde teklif alacak. 10 dakikalık süre içinde birinci fazda teklif alamayan acenteler ikinci faza geçecek. Acenteler bu fazda platform üzerinden yapılan aracılık sözleşmesi yaptığı diğer sigorta şirketleri­nden teklif alabilecek. Bu fazda da 10 dakika içinde söz konusu şirketler tarafından teklif verilecek ve bu teklif numaraları üzerinden şirket ekranların­dan poliçe tanzim edilecek. Şirketler tarafından teklif verilmemes­i ve gün sonuna kadar poliçe tanzim edilmemesi poliçe düzenlemek­ten kaçınma hali olarak kabul edilecek. Platform sayesinde teklif vermeyen şirketler hızlıca tespit edilecek.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye