Sabah

Nişestend u goftend u ber-hastend

- MELİH

Bir yuvarlak Ý masa başında toplanıp yemek yiyip dağılıyorl­ardı. Çok değil henüz 8 ay önce seçime ittifak yaparak girmişlerd­i. Kazansalar­dı ülkeyi koalisyon halinde yönetecekl­erdi. Şimdi her biri yalnız yiyor. Masanın müstakbel cumhurbaşk­anı adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu Ankara’daki ofisinde takılıyor. Siyaseti bırakmadım diyen Kılıçdaroğ­lu kendisini koltuğunda­n edenlere 31 Mart için hazırladığ­ı intikam yemeğini soğutmakla meşgul.

Cumhurbaşk­anı yardımcılı­ğı vaad edilen Ali %abacan da siyaseti parlamento dışından takip ediyor. Oyuyla Meclis’e 15 milletveki­li soktuğu CHP’nin karşısına İstanbul da dahil belediye başkan adayları çıkartıyor.

6’lı masanın diğer cumhurbaşk­anı yardımcısı adayı Ahmet Davutoğlu’nun durumu da farksız. Hatta işi bir adım ileri götürüp Mardin’de AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Sayın Abdullah Erin’i destekleye­ceklerini açıkladı.

Elindeki avucundaki seçmeni Yeniden Refah’a kaptıran masanın “bilge cum hurbaşkanı yardımcısı” 7emel Karamollao­ğlu’nun ise sesi bile çıkmıyor.

Masanın en önce isyan bayrağını çeken mağduru Meral Akşener’i de biliyorsun­uz. Her gün bombalamay­a devam ediyor.

Dün de birkaç ay önce sarmaş dolaş olduğu İBB Başkanı

şöyle sesleniyor­du:

“Mesela eli genel merkezleri­nde gözü başka mevkilerde, boş zamanların­da da İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez. yönetemez... Gelin artık İstanbul’u şahsi saplantısı haline getirenler­in neden olduğu bu vasatlık son bulsun. İstanbul’u kendi kariyerler­i için zıplama tahtası haline getirenler­in çıkardığı gürültü İstanbul’un sesini daha fazla bastırması­n.”

Gel de 28 Mayıs’ın ardından yoluna çizdiği istikamett­e ilerleyen Erdoğan’ın 6’lı masa günlerinde soğukkanlı bir şekilde gülümseyer­ek yaptığı o konuşmayı hatırlama:

“Türkiye yeni yönetim sistemi ile özellikle söylüyorum bunların parlamente­r demokrasi, bu tür palavralar­ına aldanmayın. Buradan bir şey çıkmaz, buradan bol bol masada toplanıp dağılmak çıkar. İranlıları­n güzel bir sözü var Nişestend u goftend u ber-hastend, oturdular konuştular dağıldılar. Bunların durumu bu.”

 ?? ??
 ?? ?? Ekrem İmamoğlu’na
Ekrem İmamoğlu’na
 ?? ?? mHOLK aOtLQRN#VaEaK FRm tU
mHOLK aOtLQRN#VaEaK FRm tU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye