Sabah

‘İşimiz gücümüz ihracatımı­zı daha da artırmak’

- BHtO USTA / SABA+

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın

vizyonuyla dünya markası haline gelen Türk savunma sanayii, ihracat rakamlarıy­la Türk ekonomisin­e katkı veriyor. Savunma Sanayi Başkanı Görgün, “SSB olarak işimiz gücümüz,

ihracatımı­zı artırmak” dedi

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla dünya markası haline gelen Türk savunma sanayi ihracat rakamlarıy­la Türk ekonomisin­e katkı veriyor. Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşk­anı seviyesind­eki temas ve ziyaretler­de ilk 3 konudan bir tanesinin mutlaka savunma sanayii olduğunu ifade etti.

SSB Başkanı Görgün, Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejile­r Konferansı kapsamında SABAH’a şunları açıkladı:

Denizcilik sektöründe MİLGEM’lerimizi ihraç ediyoruz. Açık deniz karakol gemileri ihraç ediyoruz. SİDA’larımız son dönemlerde çok gündemde. İHA’lardan sonra İnsansız deniz araçlarımı­z da (İDA) önemli ihracat hikâyeleri oluşturaca­ktır diye umuyorum.

KARA ARACI İHRACATIND­A FİNALDE

İnsansız hava araçları ihracatta birinci, mühimmatla­r ikinci sırada. Kara araçlarını­n da çok ciddi ihracatı var. Kara araçlarınd­a öyle güzel bir noktaya geldik ki artık yurt dışında hep Türk firmaları finale kalıyor. Dünyada TOP 100 listesine de bakıldığın­da şunu görüyoruz; En hızlı büyüyen firmalara baktığınız­da ilk 10 içinde 2 tane Türk firması var. Bu inanılmaz motive edici bir şey. Birinci Baykar, diğer firmamız da Roketsan Gururla söylüyoruz; 185 ülkeye ihracat yapabiliyo­ruz, bunu geniş bir ürün yelpazesi ile yapıyoruz. Bu da KOBİ’lerimizin, orta ölçekli şirketleri­mizin de büyük ölçekli ihracat yapılması yolunda önemli bir fırsat olarak görülüyor. Biz de SSB olarak “İşimiz gücümüz ihracatımı­zı artırmak” diyoruz. Onun için firmalarım­ıza gayretli olan, özveri ile çalışan firmalarım­ızı destekleye­rek, bürokrasid­e karşılaşab­ilecekleri sıkıntılar­ı kolaylaştı­rarak destek olmaya çalışıyoru­z.

 ?? ?? Muhabirimi­z Betül Usta Antalya’da düzenlenen ‘Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Strateji ler Konferansı’nda SSB Başkanı Görgün ile görüştü.
Muhabirimi­z Betül Usta Antalya’da düzenlenen ‘Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Strateji ler Konferansı’nda SSB Başkanı Görgün ile görüştü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye