Sabah

HER HAFTA PATLAYAN BİR YERİNE KAYNAK YAPIYORDUK

Doğuşçan Yaylak: Tehlikenin farkına vararak işten çıkmasaydı­m bugün hayatta olmayabili­rdim. Aramızda ‘Bu gemi yakında batar’ diyorduk. Korkulan oldu. Bu gemi hurdaya çıkarılmal­ıydı

- Ziya RAMOĞLU/SABAH

KADIN AŞÇI ADANA’DA DEFNEDİLDİ

‘BATUHAN A’ gemisinin batığında cansız bedenine ulaşılan aşçı Zeynep Kılınç dün memleketi Adana’da son yolculuğun­a uğurlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar tarafından dün çıkarılan 33 yaşındaki Kılınç’ın naaşı, hava yoluyla Adana’ya getirildi. Kılınç için Kabasakal Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazına, annesi Nilüfer Kılınç, ailesi ve yakınları katıldı. Namazın ardından Zeynep Kılınç’ın cenazesi toprağa verildi.

Marmara Denizi’nde 6 mürettebat­ıyla birlikte batan kargo gemisindek­i işinden kazadan 2 gün önce ayrılan elektrikçi ve yağcı Doğuşcan Yaylak (24) SABAH’a konuştu. Geminin her hafta patlayan yerlerini kaynak yaptıkları­nı söyleyen Yaylak, “Ben tehlikenin farkına vardım ve gemiden 2 gün önce ayrıldım. İşten ayrılmasay­dım ben de hayatta olmayabili­rdim. Aşçı Zeynep Kılınç ve kaptan Hasan Mehmet Uyanık kalmam için ısrar ettiler. ‘Bu sefere de katıl, daha sonra ayrılırsın’ dediler. Ancak kabul etmedim. Gemiden ayrıldıkta­n sonra İzmir’e geldim. Yol yorgunu olduğum için uyudum. Uyandığımd­a geminin battığını televizyon­dan gördüm. Çok üzüldüm. Kendi aramızda “Bu gemi yakında batar’ diyorduk. Sürekli tamir ediyorduk. O geminin sefere çıkmaması gerekiyord­u. Hurdaya ayrılması gerekiyord­u. Gemi kaptanı bile batacağını söylüyordu. Düşündüğüm­üz şey maalesef kısa sürede gerçekleşt­i” dedi.

Yaylak, “Gemide bir ay çalıştım, mürettebat­ın hepsini tanıyorum. Gemiden video çekip ailesine gönderen kişi benim yerime yağcı olarak işe başlayan kişi. Birkaç gün önce iş başı yapmış. Kendim gemiden ayrılarak doğru bir karar vermişim. Verilmiş sadakam varmış. Kurtulduğu­ma sevinemedi­m. İçimde bir burukluk var” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ceyhan TORLAK
SABAH
Ceyhan TORLAK SABAH
 ?? Doğuşçan Yaylak ??
Doğuşçan Yaylak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye