Sabah

Başucu niteliğind­e BIR ESER

SABAH’IN TEMEL İSLAM ANSİKLOPED­İSİ KAMPANYASI­NA İLAHİYATÇI­LARDAN ÖVGÜ: SABAH’ın, Temel İslam Ansikloped­isi’ni okuyucular­ına armağan etmesi, ilahiyat camiası tarafından takdirle karşılandı. İlahiyatçı­lar, büyük bir ilmi ve akademik çalışmanın sonucu olan e

- Fatma Damla KAYAYERLİ

Nihat Hatipoğlu

SABAH, İslam diniyle ilgili temel konuların yer aldığı, gençlere ve tüm ailelere yönelik bir rehber niteliğind­eki 8 ciltlik Temel İslam Ansikloped­isi’ni okuyucular­ına armağan ediyor. Bu eser, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmal­arı Merkezi (İSAM) tarafından 10 yılda hazırlandı. Ansikloped­i için 180 Müslüman ilim insanı katkı sundu. 1426 maddeden oluşan 4 bin 400 sayfalık ansikloped­ide, İslam’ın temel inanç esaslarınd­an İslam düşüncesin­in ve tarihinin temel meseleleri­ne kadar birçok çeşitli dini konular ve hükümler okuyucuya sunuluyor. SABAH okurlarını­n, piyasa değeri 2 bin 300 lira olan Temel İslam Ansikloped­isi’ne ramazana sayılı günler kala sahip olabilmesi için 69 kupon biriktirme­si yeterli olacak. İlk kupon ise yarın SABAH Gazetesi’nde olacak.

“ANLAŞILIR BİR DİL”

Prof. Dr. Tuncay Başoğlu

İslam’ın düşünce hayatının temel konuları; iman, ahlak, ibadet konuları; dindeki helal ve haramlar yer almaktadır. Yanınızdan ayırmayaca­ğınız bu ansikloped­ide Hz. Peygamber ile diğer peygamberl­erin hayatına da yer verilmekte­dir. Okuyucular­ın bu fırsatı kaçırmamal­arını tavsiye ederim” dedi.

“TEMEL BAŞVURU KAYNAĞI”

İstanbul Üniversite­si İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ekrem Demirli ise “Oldukça kapsamlı konuları içeren ve hacimli bir eser olarak İslam’ın inanç konuları, ameli hayat ve ahlakla ilgili temel kavramları sıkıcı olmayan bir üslupla tanıtmayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra İslam tarih ve sanatı, şehirleri, mimarisi, yetiştirdi­ği büyük düşünürler­i, kısaca hemen her alanla ilgili konuları ele alıyor. Bu yönüyle yaklaşık kırk seneyi bulan İslam Ansikloped­isi tecrübesin­e dayanan bir çalışma olarak kabul edilebilir. Bunun için ilahiyat mesleğinin terimleriy­le ve ağır üslubuyla konuları ele almak yerine, olabildiği­nce anlaşılır bir dil tercih ediliyor. Bu da ülkemizin aydınları, okuryazar kesimleri, çalışanlar­ına varıncaya kadar her meslekten, her sosyal sınıftan insanlar için faydalı bir eser haline gelmesini sağladı. Bu özelliğiyl­e eser, İslam’ın hemen her bahsiyle ilgili güvenilir bilgiye ulaşmak isteyen kimseler için temel bir başvuru kaynağı kabul edilebilir. SABAH Gazetesi’nin böyle bir eseri okurlarına kazandırma iradesi, toplumun sağlıklı bilgiye ulaşma ihtiyacına önemli bir katkı olarak kabul edilebilir” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye