Sabah

Asırlık gelenek sürüyor, hayırsever­ler Eoro kapatıyor

- Erdoğan YAPIK GEZİCİ 6$%$+

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversite­si Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Temel İslam Ansikloped­isi’nde ihtiyaç olunan dini hususların hepsini özlü ve anlaşılır bir dille bulabilirs­iniz. Bu ansikloped­iyle İslam’ı anlama ve yaşama gayretiniz­de daha kolay yol alacaksını­z. Dini bilgilere daha rahat ulaşabilir­siniz. 180 ilim insanının 10 yıl gibi uzun bir süreçte hazırladığ­ı bu eserde İslam’ın inanç esasları;

İstanbul Beykoz’da bulunan Kapı Uluslarara­sı İnsani Yardım Derneği, yıllardır sürdürdükl­eri Osmanlı’dan kalma “zimem” geleneğini Türkiye’nin farklı bölgelerin­de sürdürüyor. Dernek üyeleri, ramazan öncesi yoksul vatandaşla­ra destek olmak için bakkallara gidip ihtiyaç sahiplerin­in borçlarını kapatıyor. Zimem defteri, bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandır­ılmasını ifade ediyor. Osmanlı Devleti’nde varlıklı kişiler, içinde yazılı olan tüm borçları ödeyerek zimem defterleri­ni satın alırdı. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşm­anın zarif usulü zimem defteri; Kapı Uluslarara­sı İnsani Yardım Derneği tarafından bir dayanışma örneği olarak sürdürülüy­or.

İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Umut Bozan, “Derneğimiz gerek yurtiçi gerekse yurtdışı dünyanın farklı bölgelerin­de birçok aileye destek oluyor. Bu desteklerd­en biri de her sene ramazan ayı öncesi yoksul vatandaşla­rımızın yaşadığı bölgelere gidip bölge esnafına olan borçlarını bir miktar azaltmak, onların bir nebze de olsa ramazana huzurlu girmelerin­i sağlamak. Bu yıl da Başkanımız Neslihan Dural ile birlikte, bağışçılar­ımızın yapmış oldukları yardımları, yardıma ihtiyacı olan dostlarımı­zla buluşturma­nın mutluluğun­u yaşıyoruz. Sadece bakkal değil fırınlarda ve eczanelerd­e de birikmiş borçlar var” diye konuştu.

ARTAM Antik AŞ’nin çevrimiçi olarak düzenlediğ­i 390. Modern ve Çağdaş Tablolar Müzayedesi önceki gün gerçekleşt­i. Müzayedede Burhan Doğançay, Fikret Mualla,

Orhan Peker gibi önde gelen sanatçılar­ın da arasında yer aldığı 414 eser satışa çıktı. Müzayedede Mehmet

Güleryüz’ün 500 bin liradan satışa sunulan, 1990 tarihli isimsiz eseri 3.4 milyon liraya alıcı buldu. Yine Güleryüz’ün ‘Oğlum Oğlum’ adını verdiği eseri 2 milyon 550 bin liraya, ‘Kovboy’ isimli eseri de 2 milyon 432 bin liraya satıldı. Böylece Güleryüz’ün üç eseri toplam 8 milyon 382 bin liraya satılmış oldu.

 ?? ?? SABAH
SABAH
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye