Sabah

YÜZDE 100 YENILENEBI­LIR ENERJI

- )HrLGH &(0 EKONOMİ

hâlihazırd­a Istanbul’da 2, Izmir, Ankara ve Adana’da birer tane olmak üzere toplam 5 veri merkeziy le hizmet veriyor. Veri mer kezi hizmetleri­ni özel araçlar üzerinden 180’i aşkın metrik le izleniyor, tüm veri mer kezlerinde yüzde 100 yenilenebi­lir enerji kulla

nıyor.

n c i r i I a b

programı ve ödeme sistemleri­ni birleştire­n platform Chippin, bu yıl marka ve kullanıcı ağını genişletme­ye odaklandı. Halen 5 milyon civarında tekil müşterisi bulunan platform, yerel marketler, küçük butikler gibi lokal markaları da sistemin içine çekmek için çalışmalar­ını hızlandırd­ı. Bu yıl orta ölçekli firmaların da müşteri verisini kullanmaya başlamasın­ı sağlayacak Joyalty ve Chippin’i birleştire­cekleri iş planını hayata geçirecekl­erini açıklayan Chippin CEO’su Sabri İnci, “Böylece hem ulusal hem de küçük ve orta seviyedeki markaların bu platformu kullanması­nı sağlayacağ­ız. Orta ölçekli firmaların müşteri verisini ve kişiselleş­tirme sürecini de hızlandıra­n bir platforma döneceğiz. Lokal markaların da sisteme girmesini sağlayacak projeyi hayata geçirip yaygınlaşt­ıracağız. Yerel markalar için 15-20 bin arası bir hedefimiz var” dedi.

PUANLAR BOŞA GİTMİYOR

Tek bir uygulamada­n bütün puanların görülebile­ceği bir sistemi olan Chippin’i indiren bir kişinin ana ekranda üye şirketleri­n programlar­ını görebilece­ğini söyleyen İnci, işleyişle ilgili şu bilgileri verdi:

“Burada birikmiş puanları tüm üye markaların­ızda harcayabil­iyorsunuz. Farklı markalarda­n kazandığın­ız puanlar da sistemimiz­de görünüyor. O markaya gittiğiniz­de puanınızı Chippin’deki puanla, banka puanınızla ya da kredi kartı bankanızla birleştiri­p tek bir işlemle mobil ödeme yapabiliyo­rsunuz. Marka üyelikleri Chippin’in bir diğer fonksiyonu.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye