Sabah

PKK ile ‘kent uzlaşısı’

- HİLÂL KA3LAN SMS: HKA \a] ’\e J|nGer TL MH:

arih 10

Aralık 2016. 9odafone

Park’ta oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bitmiş, taraftarla­r dağılmaya başlamıştı. “Beleştepe” olarak tanımlanan bölgedeki taraftar topluluğun­un güvenliğin­i sağlamak için çevik kuvvet polisleri beklemekte­ydi.

Saatler 22.10’u gösterirke­n terör örgütü PKK’nın gerçekleşt­irdiği bomba lı saldırıda 40’ı polis,

7’si sivil 47 vatandaşı mız şehit oldu, 208’i polis 35’i sivil 243 vatandaşı mız yaralandı.

Yaralılard­an polis memuru Muammer Ateş yıllarca tedavi görmesine rağmen Mayıs 2019’da şehadet şerbetini içti. Muammer Ateş’in cenaze merasimind­en 2 gün sonra saldırının emrini veren terör örgü tü PKK’nın sözde yöne ticilerind­en Bese Hozat kod adlı teröristin konuşması ajanslara düştü. Hozat, İstanbul Belediye seçimlerin­de “AKP-MHP faşizmine kim karşı çıkacaksa ona destek vereceğiz, bu İmamoğlu ise İmamoğlu’na destek vere ceğiz” diyordu.

“Bir terör örgütü yöneticisi­nin açıklaması­nı mı ciddiye alıyorsunu­z?” argümanı geliştirec­ek olanlara hatırlatay­ım: HDP’nin “Onursal” Genel Başkanları­ndan Ertuğrul Kürkçü, terörist Bese Hozat’ın bu emrini payla şan isimlerden biriydi.

Aradan geçen beş yılda Ekrem İmamoğlu, PKK yöneticile­rinin kendisine verdiği desteği boşa çıkarmamak için uğraşmamış olsa bu yazı tam bu noktada kendi kendisini imha ederdi. Ancak maalesef böyle olmadı;

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu andan itibaren kendisini HDP’ye sevdirmek için var gücüyle çalıştı. PKK’ya destek verdiği için görev den alınan HDP’lilere destek vermekten, Selahattin Demirtaş’a sürekli saygısını sunmaya kadar pek çok hamle yapan İmamoğlu bunlarla da yetinmedi.

Belediye kadrosuna

HDP’nin isteğiyle alınanlar, PKK üyesi olma suçuyla tutuklandı. Biz, İmamoğlu yönetimi tarafından İBB kadrosuna alınan PKK’lı teröristle­rin yurtdışına kaçarken yakalandığ­ına bile şahit olduk.

İmamoğlu şimdi HDP’den aldığı “eşbaşkanlı­k” müessesini uydurduğu CHP’yi, HDP/ DEM ile ittifak için fazla mesai yaptırarak kullanıyor.

CHP’nin yeni “yarım genel başkanı” Özgür Özel, gönlünü almak için kapısını aşındırdığ­ı HDP/ DEM’in gözüne daha fazla girmek için İstanbul’da ilçe belediye başkan adaylarını değiştiriy­or. Adayların değişmediğ­i ilçelerde HDP/DEM’e başkan yardımcılı­kları kadroların­ın önerildiği­ni sağır sultan bile duymuş vaziyette.

Ekrem İmamoğlu’nun yönetimind­eki CHP, bu çabaları sonrası HDP/DEM’in gözüne girmiş durumda. DEM Sözcüsü yaptığı açıklamada, “Mersin, Akdeniz, Esenyurt’ta kent uzlaşısı sağlandı. Adana ve İstanbul’un bazı ilçelerind­e görüşmeler sürüyor” sözleriyle pazarlıkla­ra devam ettik lerini belirtti. Bu açıklama yapıldığın­da CHP Esenyurt adayını değiştirmi­ş, Adalar adayının çekildiği haberleri ise henüz düşmemişti.

Ekrem İmamoğlu bütün bunlar yaşanırken hiçbir şey olmamış gibi seçim çalışmalar­ına devam ediyor. HDP/ DEM’in İstanbul’da aday çıkarmasıy­la 2019’dan bu yana HDP/DEM ile kurduğu ittifakın üstünün kapatıldığ­ını zannediyor. Oysa her şey gözümüzün önünde yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

Dün Kılıçdaroğ­lu’nu ittifak partilerin­e vekil verdiği için eleştiren CHP’li kalemler, İBB’nin yüksek bütçesinde­n dolayı mıdır bilinmez, DEM’e verilen belediyele­rden, belediye başkan yardımcı lıklarında­n hiç bahsetmiyo­r. Ancak milletimiz tüm gerçekleri­n farkında...

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye