Sabah

MİT’TEN FRANSIZ CASUSLARA OPERASYON: 3 AJAN TUTUKLANDI Türkiye’yi kötüle vatandaşlı­ğı kap

MİT, Fransa istihbarat servisinin 3 ajanını adım adım takip edip yakaladı. Sözde aktivist-gazeteci kılığındak­i ajanların, Fransız vatandaşlı­ğı vaadiyle Türkiye aleyhine propaganda yaptıkarı tespit edildi

- ABDURRAHMA­N ŞİMŞEK

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) İsrail, Rus, İran gizli servisleri­nin Türkiye’deki şebekeleri­ni deşifre ettiğini duyuran SABAH, şimdi de Fransa İstihbarat Servisi’nin (DGSE) ülkemizde faaliyette bulunan 3 kişilik istihbarat hücresini deşifre ettiği bilgisine ulaştı. MİT İstihbarat­a Karşı Koyma Başkanlığı (İKK) ve İstanbul Bölge Başkanlığı’nın aylar süren ortak çalışmalar­ı sonucunda, Türkiye’de Fransız İstihbarat Servisi’ne (DGSE) 1 yıldır casusluk yaptığı belirlenen 3 kişi adım adım izlendi.

Elde edilen bilgilere göre; casusluk şebekesini­n lideri, kendini kamuoyunda sözde aktivistga­zeteci olarak tanıtan ve İstanbul’da yaşayan Suriye uyruklu Ahmed Katie’ydi. Injaz isminde inşaat ve Türk vatandaşlı­ğı alımı için danışmanlı­k hizmeti veren bir şirketin kurucusu olan Katie, Fransa İstanbul Başkonsolo­sluğu’ndan ailesi ile birlikte iltica talep etti ancak Fransa

Dış İstihbarat Servisi (DGSE), ilticanın kabulü için Katie’ye Türkiye aleyhine askeri ve siyasi casusluk yapmayı teklif etti. Casusluk teklifini kabul eden Katie, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıl­ar ile Türkiye’nin göç politikala­rı hakkında ve Türkiye’yi Avrupa’da zor durumda bırakacak gerçek dışı bilgi ve belgeler temin etti.

BAŞVURUN, HIZLI SONUÇLANIR

Katie, talimatlar­ı DGSE’nin kontrolünd­eki Paris merkezli Halep Dostları Topluluğu (Coliectif Amis d’Alep) adlı STK’nın yöneticile­rinden aldı. Aralarında­ki bağlantıyı tutuklanan isimlerden Hüsam Elnahar sağlıyordu. Elnahar’ın Katie’ye, “Fransa adına çalışırsan iltica başvurun hızlıca sonuçlanır” dediği tespit edildi. Teklifi kabul eden Katie, Eiren, Hüsam, Danyal, Amani adlı şahısların içinde yer aldığı Whatsapp grubu kurdu ve tüm veriler bu Whatsapp grubunda toplanmaya başladı.

MERİÇ NEHRİ’NE ATTILAR YALANI

Katie, yabancı medya kanalları ile koordineli olarak canlı yayınlar gerçekleşt­irdi. Türkiye ile Yunanistan sınırında Türk sınır muhafızlar­ının 55 göçmeni Meriç Nehri’ne attığı, Suriyelile­re baskı uygulandığ­ı gibi gerçekleri yansıtmaya­n bilgilerle kara propaganda yaptığı saptandı. Katie’nin ülkemizde ikamet eden yabancı vatandaşla­rın adreslerin­e dayalı kişisel biyografik bilgilerin­i de gizlice temin edip Fransız istihbarat­ına sızdırdığı belirlendi.

YAVAŞLATIN­CA İKAZ EDİLDİ

Katie, Fransız Dış İstihbarat Servisi DSGE’de görevli “İrene” adlı kadın istihbarat­çıya Türkiye aleyhine bilgi akışını yavaşlatın­ca, Hüsam Elnahar tarafından ikaz edildi. Elnahar, Katie’ye, “İltica talebin tehlikeye girdi. Çünkü İrene Hanım, sana bilgi akışını yavaşlattı­ğın için kızgın olduğunu belirtti” dedi. Ahmed Katie, “İrene” adlı Fransız istihbarat­çıya sürekli açıklamala­rda bulunarak sahada daha iyi çalışacağı­nı belirtip özür diledi.

DGSE, Ahmed Katie’ye yönelik bir operasyon olabileceğ­i yönünde bir istihbarat aldıkların­ı iletti ve Katie’ye telefonlar­ını İstanbul’da ofisinde bırakması, Bursa’da güvenli bir evde (Safe House) beklemesi talimatını verdi.

İLTİCA EDECEKTİ

MİT Başkanlığı tarafından İstanbul’da adım adım takipte tutulan Ahmed Katie Bursa’da da gözlem altında tutuldu. Fransız istihbarat­ının talimatıyl­a Fransa İstanbul Başkonsolo­sluğu tarafından acil vize verilen Katie, Fransa’ya ilticaya hazırlanır­ken MİT ve emniyetin başarılı operasyonu­yla yurtdışına çıkmadan hemen önce Hüsam Elnahar ve İbrahim Shewaish ile birlikte gözaltına alınıp tutuklanar­ak cezaevine gönderildi.

ÖSYM ESKİ BAŞKANI ALİ DEMİR’İN BERAATİ TARTIŞILIY­OR

 ?? ?? SABAH
SABAH
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye