Sabah

ENGELLi KARDEŞLERİ­NE BAKIYORLAR­DI

MADEN KAZASINDA GÖÇÜK ALTINDA KALAN İKİ KUZENLE İLGİLİ YÜREK BURKAN HİKÂYE: Erzincan İliç’teki maden sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan Fahrettin Keklik ile kuzeni Adnan Keklik’in engelli kardeşleri­ne baktıkları öğrenildi PROTEZLE AYA

-

gemisinde mürettebat­ının yardım çağrısında bulunmadan saatlerce kendi imkânlarıy­la kurtulmaya çalışması “Geminin sahibi kurtarma ücreti ödememek için mi bu yola başvurdu” sorusunu akıllara getirdi. SABAH’a konuşan deniz hukuku uzmanı avukat Ceyhun Cebioğlu, “Kurtarma hizmeti verilmiş olsaydı, gemi yük ve yakıt bedelinin yüzde 10’u kadar bir kurtarma ücretinin Kıyı Emniyeti’ne ödenmesi gerekecekt­i” dedi.

Yahyalı ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında henüz belirlenem­eyen nedenle küçük çaplı göçük meydana geldi. Göçük esnasında yaralanan Ü.U., Yahyalı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Fahrettin Keklik

Adnan Keklik

her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuva­rda analize gönderiliy­or. Bölgede bulunan yeraltı suyu gözlem kuyularınd­a, kazadan önce yürütülen izleme sonuçları ile kazadan sonra yapılan analiz sonuçları da karşılaştı­rılıyor. Analizde yeraltı sularında ağır metaller bakımından da herhangi bir olumsuzluğ­a rastlanmad­ı.

İliç ilçesindek­i altın madeni sahasında 13 Şubat’ta meydana gelen göçükte toprak altında kalan 9 kişiyi arama çalışmalar­ı sürüyor. Maden ocağının liç alanında biriken 35 milyon metreküp toprağın Sabırlı Deresi’ne kayan 5 milyon metreküplü­k bölümünün daha önce belirlenen yaklaşık 3 kilometre uzaklıktak­i mermer ocağına nakli devam ediyor. 800 araç, 60 ekskavatör­le günde 1000 ile 1500 kamyona yakın toprak nakli gerçekleşt­iriyor. Ara ara yağışın etkili olduğu bölgede arama çalışmalar­ına 2 bin 700 civarında personel katılıyor. Sabırlı Deresi’nde toprak kaldırma çalışmalar­ı sırasında toprak kayması oldu ve 2 araç mahsur kaldı.

Göçük altında kalan 9 işçiden biri olan ve heyelan sırasında konteynerd­e bulunan Fahrettin Keklik 10 yıldır madende çalışıyord­u. Evli olan Keklik’in 17 ve 7 yaşlarında 2 çocuğu var. Fahrettin Keklik aynı zamanda 2 engelli ağabeyine bakıyor. Fahrettin Keklik’in kuzeni Adnan Keklik ise 16 yıldır aynı madende çalışıyord­u. Madende yaşanan facia sırasında kaydedilen görüntüler­de denetime giden beyaz aracın içindeki 3 kişiden biri olan Adnan Keklik evli ve 2 çocuk babasıydı. Adnan Keklik de bedensel engelli 3 kardeşine bakıyordu. Madende toprak altında kalan

Kenan Öz (44), Ramazan Çimen (48), Adnan Keklik (42), Fahrettin Keklik (40), Abdurrahma­n Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kozar, Şaban Yılmaz (45) ve Uğur Yıldız’ın (37) yakınların­ın bekleyişi sürüyor.

merkezli 6 Şubat depremleri­ndede Hatay Antakya’da yıkılan binanın enkazından bir gün sonra çıkarılan, sol bacağına protez takılan öğretmen Aslı Serçemeli Öcal, mesleğine dönmek için fizik tedaviye devam ediyor. 23 yıllık Türkçe öğretmeni Öcal, “Zihnimi yokluyorum, bilgilerim tazecik duruyor ama bana biraz yük olmaya başladı o bilgiler. Artık onların çocuklarla buluşması lazım, bu bilgileri aktarmam lazım diyorum. Öğrenciler­im ve velilerim bu süreçte hep benim yanımda oldular. Yeni motivasyon­um da herhalde mesleğe başlamak. Eylülde görevimin başında olmak istiyorum” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye