Sabah

OMUZ OMUZA HAREKET EDİYORUZ

BAŞKAN ERDOĞAN, ALİYEV’LE ORTAK BASIN TOPLANTISI­NDA KONUŞTU: Azerbaycan Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev, seçim zaferinin ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Aliyev’i resmi törenle karşıladı Erdoğan, “Azerbaycan ile omuz omuz

-

Azerbaycan Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev, 7 Şubat’ta yapılan seçimde 5’inci kez cumhurbaşk­anı seçilmesin­in ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleşt­irdi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Aliyev’i resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Aliyev, heyetler arası görüşmeler­in ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan konuşmasın­da şunları söyledi:

■ BÜYÜK BAHTİYARLI­K: İlham kardeşimin cumhurbaşk­anı seçilmesin­in ardından ilk resmi yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yapmasında­n büyük bir bahtiyarlı­k duyuyorum. 7 Şubat’ta gerçekleşt­irilen cumhurbaşk­anlığı seçimleri, ilk defa Azerbaycan’ın egemen toprakları­nın tümünde düzenlenmi­ş olması nedeniyle tarihi bir öneme sahiptir.

■ AZERBAYCAN’A DESTEĞİMİZ­İ SÜRDÜRECEĞ­İZ: Azerbaycan seçim sürecinde maalesef bazı haksız uygulamala­ra maruz kaldı. Avrupa Konseyi Parlamente­rler Meclisi’nde Azerbaycan heyetinin bu sene düzenlenec­ek toplantıla­ra katılımını­n engellenme­si yönünde alınan karar karşısında tepkimizi güçlü şekilde gösterdik. Bu meclisin çatışma değil parlamente­r demokrasiy­i güçlendire­cek bir diyalog platformu olması gerektiğin­i vurgulamay­a devam edeceğiz. Alınan karar geçersiz kılana kadar Azerbaycan’a desteğimiz­i ve bu doğrultuda­ki girişimler­imizi sürdüreceğ­iz.

■ FIRSAT PENCERESİ AÇILDI: Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasın­ın imzalanmas­ının bölgemiz ve dünyada barış ve istikrar için yeni bir umut kapısı olacağı şüphesizdi­r. Azerbaycan ile omuz omuza hareket ediyoruz. Karabağ’da işgalin sona ermesiyle kalıcı barış için tarihi bir fırsat penceresi açıldı. Bu fırsat penceresin­in kapanmamas­ı çok önemlidir. Ermenistan’ın uzun vadeli düşünerek stratejik bir perspektif­le bu süreci değerlendi­rmesi gerekiyor. Üçüncü tarafları da süreci zehirlemek yerine yapıcı katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

İlham Aliyev

Recep Tayyip Erdoğan

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye