Sabah

CHP’li Beşiktaş seçmeni liyakati mi siyaseti mi tercih edecek?

- THO

CHP’deki istifalara, isyanlara ve sürecin kötü yönetilmes­ine “aydın, şehirli ve liyakat” sahibi olmakla övünen CHP’li seçmenin nasıl tepki vereceği merak ediliyor. Merak ediliyor; çünkü seçmenin vereceği tepki, CHP siyasetini­n değişip değişmeyec­eğinin de işareti olacak.

Bu gerçeği en net biçimde CHP’nin kupon belediyele­ri sayılan İstanbul BeşiktaşKa­dıköy, Ankara Çankaya veya İzmir’in Konak gibi çok yüksek oy aldığı ilçelerde göreceğiz. Laik seçmen “terlik bile olsa” gidip “tıpış tıpış” oy mu verecek yoksa liyakati tercih edip tarihi bir ders mi?

Bu açıdan İstanbul’un Beşiktaş ilçesi örnek olabilir. Beşiktaşlı seçmenin önünde tercih yapabilece­ği birçok seçenek var. CHP’nin adayı mevcut belediye başkanı Rıza Akpolat. Hizmetten çok hızlı siyasi yükselişiy­le dikkat çeken Akpolat hakkında çok sayıda iddia var. Oysa karşısında kamuoyunun çok yakından tanıdığı iki önemli isim var: Avukat Serkan Toper Nasuh Mahruki...

Cumhur İttifakı’nın adayı Toper, bir Beşiktaş sevdalısı ve hizmet konusunda çok iddialı.

“Biri var” diyerek Beşiktaş’ı karış karış geziyor ve şöyle diyor:

“Siyaset, vatandaşa hizmet için yapılır. Biz heybemize; vefayı, sevgi yi, samimiyeti, hoşgörüyü, azmi, çalış kanlığı yükledik, bu anlayışla yola revan olduk. Sahilinde huzurla yürü yeceğiniz; kültürüne, ruhuna, neşesi ne, doğasına, tarihi dokusuna sadık bir Beşiktaş inşa edeceğiz. Söz veri yorum.”

Mahruki’yi ise Beşiktaşlı­lar AKUT’tan iyi biliyor. O da bağımsız aday. Hem liyakatli hem Kemalist hem de deprem konusunda iddialı.

Sizce Beşiktaş’ın aydın seçmeni kimi seçer?

MH

ve

SMS MOV \a] ’\H J|nGHr.

IaFHERRN.FRm/mahmutRYur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye