Sabah

Hem gelişiyor, hem geliştiriy­or

KARANLIKTA­N AYDINLIĞA

- 20 ŞUBAT 2024 SALI

2024 yılında Süper Lig’de en fazla golde payı bulunan oyuncu olan Semih Kılıçsoy (7 gol / 2 asist) karşılaşma sonrası “Taraftarım­ızın önünde kazanmamız gerekiyord­u. Galibiyet serisi başlatmak istiyoruz. Ben de gol attığım için mutluyum. Bir hedefim yok. Maç maç bakıyorum. Atıyorum ama takımın kazanması daha önemli” diye konuştu.

4 golün 9’una (8 gol-1 asist) etki eden

“Iyi ki varsın”, “Sen Allah’ın bir lütfusun”, “Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun geleceği”

oynama oranında rakip

BEŞIKTAŞ’IN maçın ilk yarısında topla

kızdırdı. Takımın golcüsü Cenk

Konyaspor’un gerisinde kalması taraftarı

buluşma sayısı eşitti (16)… Topa sahip

Tosun ile kalecisi Mert Günok’un topla

bir kartal dikkat çekti. İkinci 45’te ise bambaşka olmadaki yüzde 42’ye 58’lik oran da daha geri

rakibin oynamasına müsaade ettik. Biraz vardı. Rashica da konuyla ilgili, “İlk yarıda

ele aldık” dedi. değiştirdi­k. Ofansif oynadık ve kontrolü ye çekildik. Ama ikinci devrede bunu

FOTOĞRAFLA­R: BAHADIR BEYARSLAN

RAŞİT ATEŞ

Büyük takımların ilacı galibiyett­ir. Oyun, sistem, taktik elbette futbolda çok önemlidir. AmA kAzAnAmADı­ğınız tAktIrDE BunlArın HEpsI çöp olur. Kimse, çok iyi oynayıp da galip gelemeyen bir takımdan memnun olmaz. Beşiktaş yeni bir teknik adamla, kadrosuna kattığı yeni oyuncularl­a tekrar yeni bir başlangıç yapmak istiyor. LIGIn kAçınCı HAFtAsının olDuğunun çok önEmI yok. Büyük tAkımlArın HEr zAmAn yEnIDEn BAşlAmAk IçIn BIr nEDEnI vArDır. Beşiktaş da kadrosuna kattığı ve milli takımlarda­n dönen oyuncuları­yla kazanma ruhunu sürekli hale getirmek istiyor. Önünde bulunan üçüncülük hedefini yakalama arzusunda. Bir yandan bu hedefine koşarken bir yandan da devre arasında kadroya kattığı Muçi ve Al-Musrati gibi oyuncuları da takımın asli ve maç kazandıran elemanları haline getirmeye çalışıyor. Milli takımlarda­n dönen Masuaku, Colley ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Aboubakar gibi eski oyuncuları­nın da yeniden takıma katkı yapmaları bekleniyor. Bu kADroDAn EllE tutulur, GözlE Görülür somut nEtICElEr AlABIlECEğ­InIn IpuçlArını KonyA kArşısınDA GörDük. Semih’in kendine olan güveni, golcülüğü bütün camia tarafından kabullenil­miş durumda. Her maç Beşiktaş kazanmak bir yana Semih’ten gelecek gollerin heyecanını yaşıyor. Semih bu beklentiye Konyaspor karşısında yine cevap verdi. Hem kendi gelişiyor hem de çevresini geliştiriy­or. Rashica ve Cenk Tosun’un da oyuna katılımıyl­a Beşiktaş maçı istediği gibi çözdü. BEşIktAş, sADECE SEmIH’In Arzusu vE IstEğIylE DEğIl, DIğEr oyunCulArı­n DA kAtkılArıy­lA ‘Bu tAkım olACAk’ DuyGusunu tArAFtArlA­rA GöstErDI.

Cenk Tosun’un Süper Lig kariyerind­e en fazla gol attığı takım 9

kez ile Konyaspor.

BEŞIKTAŞ’IN

 ?? ?? Beşiktaş’ın 18 yaşındaki yıldızı Semih Kılıçsoy, Konyaspor karşısında da sessizliği bozan isim oldu. Siyahbeyaz­lıların attığı son
genç yetenek yine övgüleri top
ladı. Taraftarla­r
diyerek Semih’in hakkını tes
lim etti.
yeni transferi Muci, Kayserispo­r’un ardından Konya maçına da ilk 11’de başladı. Arnavut 10 numara galibiyeti şöyle değerlendi­rdi: “İlk iç saha maçımda 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Taraftarı daha önceden biliyordum. Tek bir yerde oynamaktan ziyade faydalı olabileceğ­im her yerde, her pozisyonda oynayabili­rim. Sahada olduğum sürece hücum fırsatları yaratmak istiyorum. Önemli olan takıma katkı verebilmek.”
Beşiktaş’ın 18 yaşındaki yıldızı Semih Kılıçsoy, Konyaspor karşısında da sessizliği bozan isim oldu. Siyahbeyaz­lıların attığı son genç yetenek yine övgüleri top ladı. Taraftarla­r diyerek Semih’in hakkını tes lim etti. yeni transferi Muci, Kayserispo­r’un ardından Konya maçına da ilk 11’de başladı. Arnavut 10 numara galibiyeti şöyle değerlendi­rdi: “İlk iç saha maçımda 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Taraftarı daha önceden biliyordum. Tek bir yerde oynamaktan ziyade faydalı olabileceğ­im her yerde, her pozisyonda oynayabili­rim. Sahada olduğum sürece hücum fırsatları yaratmak istiyorum. Önemli olan takıma katkı verebilmek.”
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye