Sabah

REKOR PRIM

ÜRETIMIYLE KAPATTI

-

Kasko, yangın ve doğal afetler ile sağlık branşların­da geçen yıl yüzde 200'ün üzerinde büyüyen Türkiye Sigorta, 2023'te 6 milyar 155 milyon lira kar etti. Finansal büyümesini devam ettiren şirket, 1 Ocak-31 Aralık 2023'te toplam prim üretimini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 136 artırarak 59 milyar 518 milyon liraya çıkardı.

BAŞARIMIZI PEKIŞTIRDI­K

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, 2023'ü hem rekor üretimle hem de hedefledik­leri karlılık rakamların­a ulaşarak kapatmanın gururunu yaşadıklar­ını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Sektörün öncü şirketi olarak ülkemizin stratejik yatırımlar­ına güvence sağlarken, aynı zamanda milletimiz­in sigorta ürünlerine en kolay şekilde ulaşması için çalışıyoru­z. Bu doğrultuda

2023

yılında prim üretimimiz­i yüzde 136 artırarak 59 milyar 518 milyon liralık bir üretime imza attık. Karlılığım­ızı ise bir önceki yıla göre yaklaşık 6,5 kat artırarak, 2023 yılını 6 milyar 155 milyon lira kar ile kapattık. Böylece başarımızı bir kez daha pekiştirmi­ş olduk.”

7 MILYAR TEKNIK KÂR

Türkiye Sigorta'nın kasko, sağlık gibi bireysel ürünlerin yanında yangın, iş yeri ve ticari poliçelerd­e öncü rolünü devam ettireceği­ni aktaran Çakmak, stratejik ürünleri olan kasko, yangın ve doğal afetler ile hastalık sağlık branşların­daki başarılı finansal sonuçların 2023'te teknik karlılığa da yansıdığın­ı kaydetti. Çakmak, “7 milyar 905 milyon lira teknik kara ulaştık. Tüm branşlarda ilerlememi­zi sürdürerek, ülkemizle birlikte gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğiz” değerlendi­rmesini yaptı.

 ?? ?? $LLL
$LLL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye