Sabah

Coca Cola Içecek Bangladeş’te TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDI­RACAK

-

Anadolu Grubu'nun hâkim ortak olduğu Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCI), Bangladeş'te faaliyet gösteren Coca-Cola Bangladesh Beverages Limited (CCBB) hisselerin­in tamamını satın aldı. Böylece, faaliyet gösterdiği ülke sayısı 12'ye yükseldi. Coca-Cola İçecek'in, Çorlu'dan Çin sınırına kadar uzanan bölgede Türk bayrağını dalgalandı­rdığı nüfus, Bangladeş'le birlikte 600 milyona ulaştı.

CCI, tamamına sahip olduğu bağlı ortaklığı CCI Internatio­nal Holland

B.V. (CCIHBV) ile, The Coca-Cola Company'nin (TCCC) Coca-Cola Bangladesh Beverages Limited'daki tüm hissesinin satın alınması için hisse alım sözleşmesi­ni (SPA) 15 Şubat'ta imzalanmış­tı. İşlem, hisse devri başvurusu ve tescil edilmesini­n ardından tamamlandı.

34 ÜRETIM TESISI OLDU

Anadolu Grubu ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Bangladeş satın almasıyla birlikte CCI'ın, Türkiye'den Çin'e kadar uzanan operasyon coğrafyası­nda 34 üretim tesisinde Türk bayrağını gururla dalgalandı­rmasının mutluluğun­u yaşadıklar­ını belirtti. Özilhan “Bangladeş'in potansiyel­i ile CCI'ın yetenekler­ini birleştire­rek önemli bir büyüme potansiyel­i yakalayabi­leceğimize ve tüm paydaşları­mıza değer katabilece­ğimize inanıyoruz. CCBB'nin satın alınmasıyl­a Coca-Cola İçecek şirketimiz­in coğrafi ayak izini genişletmi­ş ve çeşitlendi­rmiş oluyoruz” dedi.

CCI 600 MILYON NÜFUSA ULAŞACAK

CCI CEO'su Karim Yahi ise dünyanın en kalabalık 8. ülkesi olan Bangladeş'teki bu satın alma sonrası toplamda 600 milyonluk bir nüfusa ulaştıklar­ını belirtti. Yahi, “Bangladeş'te IMF raporların­a göre yüzde 6'nın üzerinde olan ekonomik büyüme potansiyel­i bekleniyor. Bangladeş'in büyüme beklentisi ve nüfusun büyük oranda genç olmasının CCI'ın dış pazarlarda­ki gücüne güç katacağına inanıyorum. 300'den fazla çalışanı, 1 şişeleme fabrikası ve 3 ana deposu ile CCBB, yaklaşık 300 bin satış noktasına hizmet veriyor ve 500'e yakın distribütö­rle çalışıyor" diye konuştu.

 ?? ?? 7uNFA\ g]ILKAN
7uNFA\ g]ILKAN
 ?? ?? .ArIP <AKI
.ArIP <AKI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye