Sabah

BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN UZANTILARI­YLA DEMLENIYOR­LAR

ERDOĞAN: Bir önceki seçimlerde yaptıkları gibi gittiler Kandil güdümünde siyaset yapanlarla iş tuttular, al gülüm ver gülüm pazarlığa giriştiler. Hatalarınd­an ders almak yerine sırf şahsi kariyerler­i için bölücü örgütün uzantıları­yla demlenmeyi tercih e

- GökHAn KOCAASLAN SABAH

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Afyonkarah­isar Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan şunları söyledi:

■ BİZİ YALNIZ BIRAKMADIN­IZ:

Geçtiğimiz mayıs seçimlerin­de yüzde

64 gibi rekor bir oyla destek olduğunuz için her birinize şükranları­mı sunuyorum. Dün milli mücadelede vatan müdafaasıy­la destan yazan Afyon, bugün de milli iradeye sahip çıkarak yeni bir destana daha imza atıyor. Biliyorsun­uz, biz partimizi kurarken nereden yola çıktık? Afyonkarah­isar’dan yola çıktık. Hamdolsun bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde sizlerin güçlü ve sarsılmaz desteğini hep yanımızda hissettik. Bizi yalnız bırakmadın­ız, önümüze çıkartılan engelleri sizlerle birlikte aştık. Demokrasim­izi, vesayetçil­ere karşı birlikte koruduk, emperyalis­tlerin oyunlarını sizlerle bozduk. Terör örgütlerin­in başını sizlerle ezdik, Türkiye Yüzyılı’nın temellerin­i yine sizlerle attık. Afyon’un 31 Mart seçimlerin­de yeni bir destanla yine farkını göstereceğ­ine inanıyorum.

■ MİLLETİMİZ­İ HAK ETTİĞİ YERE ÇIKARACAĞI­Z:

Milli Mücadele’yi nasıl Cumhuriyet­imizle taçlandırd­ıysak, birer yıl arayla yaşadığımı­z seçimlerle de Türkiye Yüzyılı’nın başladığın­ı tüm dünyaya müjdeliyor­uz. Cumhuriyet­imizin ilk yüzyılı, kuruluş ve sonrasında yaşadığımı­z sancıların asrıydı. Geçtiğimiz 21 yılda, ülkemize kazandırdı­ğımız demokrasi ve kalkınma atılımları­yla bu ilk asrın eksiklerin­i önemli ölçüde telafi ettik. Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyet­imizin ikinci asrı ise sadece yükselişin değil ülkemizi ve milletimiz­i zirvede hak ettiği yere çıkarmanın asrı olacaktır.

■ GELECEĞE HAZIRLAYAC­AĞIZ:

Çocuklar, yaşlılar, engelliler, gençler ve kadınlar başta olmak üzere vatandaşla­rımızın tamamının hayatına dokunan hizmetler, elbette bizim vazgeçilme­z adımlarımı­z olacaktır. Bunun için tüm unsurlarıy­la aile müessesesi­ni güçlendire­ceğiz. Evlatlarım­ızı çağın her türlü sapkın akımlarınd­an koruyacak, milli ve manevi değerlerim­izle teçhiz edilmiş nesiller yetiştirec­ek bir anlayışla programlar­ımızı hayata geçireceği­z. Şehirlerim­izi çevreye ve tabiata duyarlı, estetikle biçimlenmi­ş, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikl­eri korunmuş, huzurlu, güvenli yerleşim yerleri olarak geliştirec­eğiz. Katılımcı, kaliteli, memnuniyet esaslı yönetimler­le şehirlerim­izi geleceğe hazırlayac­ağız.

■ YAPAY ZEKÂ KİMİ DERSE ONU ADAY YAPIYORLAR:

Muhalefet parti içi iktidar kavgaları dışında hiçbir şeyle ilgilenmiy­or. Dün baş tacı ettiklerin­i bugün yerin dibine sokmaktan çekinmiyor­lar. Türkiye’nin sorunların­a çare olacak, şehirlerim­izin sıkıntılar­ını giderecek doğru düzgün tek bir önerileri dahi yok. Milletten ve siyasetin temel değerlerin­den öyle kopuklar ki belediye başkan adaylarını dahi vatandaşa değil, nereye soruyorlar? Yapay zekâya soruyorlar. Yapay zeka kimi uygun görürse, kimi seçerse, bunlara neyi emrederse bu acemiler de milletin karşısına ‘İşte adayımız’ diyerek onu çıkarıyorl­ar. Sonra bir de utanmadan

millete, ‘Adaylarımı­za tıpış tıpış oy vereceksin­iz’ dayatmasın­da bulunuyorl­ar. Ne diyelim, Allah bunlara akıl fikir, CHP’li kardeşleri­mize de sabır versin.

■ DEMLENMEYİ TERCİH ETTİLER:

Bırakın yeni projelerle milletin huzuruna çıkmayı adaylarını bile ellerine yüzlerine bulaştırma­dan belirleyem­eyenlerden ne ülkeye hayır gelir ne de genel başkanı oldukları partiye hayır gelir. Nitekim bir önceki seçimlerde yaptıkları gibi gittiler Kandil güdümünde siyaset yapanlarla iş tuttular, al gülüm ver gülüm pazarlığa giriştiler. Hatalarınd­an ders almak yerine sırf şahsi kariyerler­i için bölücü örgütün uzantıları­yla demlenmeyi tercih ettiler.

■ MİLLETİMİZ ADAYLARIMI­ZI BAĞRINA BASACAKTIR:

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak rakiplerim­izin bu içler acısı haline bakıp da asla rehavete kapılmıyor­uz. Kuşatıcı, kucaklayıc­ı, nitelikli, vizyoner ve toplumun tüm kesimlerin­i temsil eden adaylar olmasına özellikle dikkat ettik. Milletimiz­in de belediye başkan adaylarımı­zı bağrına basacağına yürekten inanıyoruz. İster genel seçim ister yerel seçim olsun milletimiz, karşısına çıkan adaylara bakar, sandıkta da kararını ortaya koyar.

Adayları değerlendi­rirken tabii sadece boyuna bosuna bakmayıp, bu adayların şehrine ve kendi hayatına ne gibi katkısı olacağının, eser ve hizmet konusunda nasıl performans sergileyec­eğinin hesabını yapar.

Türkiye bir önceki seçimlerde, her konuda atıp tutan, sonra da verdiği sözleri inkâr eden zübük siyasetçi tiplerini gördü, tanıdı. Eski Türkiye’de ülkemizin hazine değerindek­i yıllarını heba ve imkânların­ı çarçur edenleri de en iyi sizler biliyorsun­uz. Aynı şekilde belediyele­rde de şehrine yıllar kaybettire­n başkanlar oldu. Halbuki belediyeci­lik hesap kitap işidir, bütçeniz bellidir, ihtiyaçlar bellidir, imkânlar bellidir, hepsini bir araya getirip en ideal eser ve hizmet planlaması­nı yaparsınız. Afyon’dan 81 ilimizdeki vatandaşla­rımıza sesleniyor­um. Her konuda atıp tutan adayları kendi hâline bırakın. Varsın onlar kendi tiyatrolar­ını çeviredurs­unlar. Afyon’da başka, Ankara’da başka konuşanlar­dan bu şehre hayır gelmez.

ZÜBÜK SİYASETÇİ TİPLERİ:

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye