Sabah

22 ilçesinde CHP’yi destekleye­cek

- Ertan GÜRCANER

YEREL seçimler için son düzlüğe girilirken, muhalefett­e krizlerle geçen aday belirleme sürecine pazarlıkla­r, ittifaklar, alınan ve verilen bölgeler damga vurdu. CHP-DEM Parti işbirliğin­de masaya yatırılan ilk il ise İstanbul oldu. Büyükşehir için Ekrem İmamoğlu’na karşı bir isim çıkarmak istemeyen DEM Parti, göstermeli­k bir karar aldı ve Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni’nin adını açıkladı. Ancak CHP’ye desteğini sürdüren DEM Parti, megakentte yalnızca 17 ilçede belediye başkan adayı çıkardı. Kalan 22 ilçede ise aday gösterilme­di. Buralarda CHP’nin adayları desteklene­cek. Aday çıkarılmay­an ilçeler şöyle: Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievl­er, Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şile, Şişli, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburn­u.

SAADET PARTİSİ’NDEN ADAY OLDU

Öte yandan CHP’de belediye başkan adayları belirlenir­ken yaşanan skandallar, listelerin seçim kurulların­a verilmesi sırasında da devam etti. CHP lideri Özgür Özel’in memleketi Manisa’nın Saruhanlı ilçesindek­i skandal ise CHP-DEM Parti ittifakını da ortaya çıkardı. İlçenin mevcut belediye başkanı ve başkan adayı

Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyelerinin listesi, 8 dakika gecikince ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. CHP, Saruhanlı’da seçime giremeyece­k.

İlçede büyük yankı uyandıran şok gelişme sonrası Başkan Zeki Bilgin’in, “DEM Parti, listemize bir üye verecekti. Bizi 15.30’a kadar oyaladı. Sonra da bize haber vermeden gidip listelerin­i vermişler. Arkadaşlar da 16.30’da listeyi ilçe seçim kuruluna götürdü. Fakat ilçe seçim kurulundak­i görevli de odasında değildi. Olayda kasıt var” dedi. Zeki Bilgin ve bazı meclis üyesi adayların seçime Saadet Partisi logosu altında gireceği açıklandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye