Sabah

O BİRİMDE YENİ SKANDAL

)irAri )ETg’F Cevheri *ven ile BAğlAntısı çıkAn kösteBek polis memuru SerkAn Dinçer’in görev yAptığı Birimde, CumhurBAşk­Anı ErdoğAn’ın TC kimlik numArAsıyl­A sorgulAmA yApAn polis memuru hAkkındA soruşturmA BAşlAtıldı

-

FETÖ’nün sosyal medyadaki propaganda sorumlusu firari Cevheri Güven ile bağlantısı çıktıktan sonra tutuklanan köstebek polis memuru Serkan Dinçer’in görev yaptığı birimde bir skandal daha patlak verdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amirliği’nde çalışan polis memuru Alper B., geçen aralık ayında Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın TC kimlik numarası ile yapay zekâ altyapısın­ı kullanarak veri taraması yapabilen ‘ASENA’ programına benzer bir proje programınd­a sorgulama yaptığı ortaya çıktı.

NEDENİ ARAŞTIRILI­YOR

Proje programlar­ının Narkotik Daire Başkanlığı bünyesi olması nedeniyle buradaki görevliler sistem üzerinden Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın TC kimlik numarasını­n sorgulandı­ğını fark etti. Bunun üzerine Ankara Emniyeti’ne bu polisin sicili gönderildi. Polis hakkında idari soruşturma açıldı. Alper B., 10 Aralık’ta Narkotik Şube Teknik Büro’dan Sokak Suçlarıyla Mücadele Bürosu’na verildi. Aynı tarihte de EGM Teftiş Kurulu, müfettiş görevlendi­rdi. Soruşturma sürerken ilginç bir şekilde Alper B. 15 Ocak’ta tekrar Teknik Büro Amirliği’nde görevlendi­rildi. Müfettişle­r, Alper B.’nin neden Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kimlik numarasıyl­a sorgulama yaptığını araştırıyo­r.

Türk mühendisle­rce hazırlanan, e-Devlet ve UYAP ile İçişleri ve Adalet bakanlıkla­rının veri tabanlarıy­la entegre çalışabile­n yapay zekâ formatında bir yazılım olan ASENA’nın, tüm dünyada kullanılan analiz sistemleri­nde olmayan birçok özelliği bulunuyor. ASENA, kendisinde­ki data ile istenilen bilgilerin tümünü bünyesinde­ki verilerden çıkarıp raporlayab­iliyor.

 ?? ??
 ?? ?? Halit TURAN
SABAH
Halit TURAN SABAH
 ?? ?? Cevheri Gven
Cevheri Gven
 ?? ?? SerkAn Dinçer
SerkAn Dinçer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye