Sabah

‘DEVLET BIZE HER ŞEYI YAPTI’

Konteyner kentte yaşayan Alan ailesi kalıcı konutlara yerleşen ilk aile oldu. Mahmut Alan (31), eşi Tuğba ve 3 çocuğu ile birlikte taşındıkla­rı yeni evlerine eşyalarını yerleştird­i

-

Kahramanma­raş merkezli depremlerd­en etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesinde afetzedele­r için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yapılan kalıcı konutlara ilk aile yerleşti.

Değirmenci­k Mahallesi’nde inşa edilen ve 4 Şubat 2024’te Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı bağlantıyl­a yapılan kura çekimlerin­in ardından 405 kalıcı konutun olduğu bölgede yaşam başlıyor. Aynı mahallede bulunan Konteyner Kent’te yaşayan Mahmut Alan (31), eşi Tuğba ve 3 çocuğuyla, AFAD tarafından koordine edilen kamyonete işçilerin yardımıyla eşyalarını yükledi. Ardından komşularıy­la vedalaşan aile bireyleri, kalıcı konutlarda­ki dairelerin­e yerleşti. İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve AFAD Gaziantep İl Müdürü Mahmut Coşkun da aileye eşlik etti.

Mahmut Alan, “Depremde baldızım ve bacanağımı kaybettik. Büyük bir yıkım oldu, milletçe büyük acı çektik. Devletimiz­in eli hep başımızday­dı. Acılarımız bu sayede hafifledi. Bugün de yeni evimize taşınmanın mutluğunu yaşıyoruz. Kaymakamım­ız da gelip bize eşlik etti. İnşallah kısa sürede tüm komşularım­ızla daha huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşamaya başlarız. Allah emeği geçenlerde­n razı olsun” diye konuştu. Eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yeni evlerine getirdikle­ri eşyaları yerleştirm­eye başlayan Tuğba Alan ise, “İlk sırada biz taşınıyoru­z. 1 yıldır büyük acılar yaşadık ama devletimiz hep bizimle oldu. Herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun da depremzede aileyi evlerine yerleştirm­ekten mutlu oldukların­ı belirterek “İkinci kura mart ayında olacak. İlimizde toplam biten konut sayısı 10 bin 698” diye konuştu.

6$%$+

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mehmet BONCUK
oocuklu Alan ailesi kal dıkları konteyner kentten ayrılmadan önce komşula rıyla vedalaştı.
Mehmet BONCUK oocuklu Alan ailesi kal dıkları konteyner kentten ayrılmadan önce komşula rıyla vedalaştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye