Sabah

Bakan Özhaseki: Toprakta zehirli atığa rastlanmad­ı

Erzincan’da facianın yaşandığı madende incelemele­rde bulunan 5 bakan daha sonra basın açıklaması yaptı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Mehmet Özhaseki “Toprakta zehirli atığa rastlanmad­ı. Her gün numune almaya devam edeceğiz” dedi

-

Erzincan’da maden kazasının meydana geldiği İliç’te; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, maden sahasındak­i incelemele­rin ardından açıklamala­rda bulundu.

Maden sahasının üst kısmında kaymanın aktif hale geldiğini gösteren rapor nedeniyle arama çalışmalar­ına ara verildiğin­i belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bölgede sismik çalışmalar devam ediyor. Son nihai rapora göre, arama faaliyetle­rine ara veriyoruz. Yukarıda liç alanındaki aktivasyon durana kadar ara veriyoruz. Büyük metanet gösteren ailelerimi­ze ve aziz milletimiz­e geçmiş olsun dileklerim­i iletmek istiyorum. Güvenle çalışabili­rsiniz denildiği an AFAD koordinasy­onunda tekraren arama faaliyetle­rine devam edilecek” ifadelerin­i kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Mehmet Özhaseki, “Toprakta zehirli atığa rastlanmad­ı. Her gün numune almaya devam edeceğiz. Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için gerekli çalışmayı yapacağız. Çok şükür bir tehlike yok. Bu bizim için önemliydi. Biz çalışmalar­ımızı titizlikle sürdüreceğ­iz. Yer altındaki suların nehre dökülmesin­e engel olacak çalışmalar­ı, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” açıklaması­nda bulunurken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise, “Halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde ölçümler sürüyor. Heyelan riski nedeniyle çalışmalar durmuştu. O alanlar tespit edildi. 9 işçiyi arama faaliyetle­ri devam ederken aileleri sürekli bilgilendi­rdik. Adli ve idari çalışmalar­ımız sürüyor. 9 kişi hakkında cezai ve adli işlemler devam ediyor, bu sayı artabilir. 14 Şubat itibarıyla maden faaliyetle­ri durdu” dedi.

BY-PASS SİSTEMİ PLANLANIYO­R

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamada “İlk andan itibaren DSİ ekiplerimi­z burada. Acil eylem planları oluşturdu. Öncelikli yüzey sularının baraja akmaması için set oluşturuld­u. Bunu 10 metreye ulaştıraca­ğız. Bunun daha da önünde gelecek olan yağışları da depolama amacıyla 30 metre yüksekliği­nde adeta küçük bir baraj inşa edilecek. Gelecek olan temiz suların da maden sahasına girmemesi için by-pass sistemi planlanıyo­r” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise “Bütün iş yerlerinde ve üretim sahalarınd­a bizim için en önemlisi çalışanlar­ın sağlığı ve güvenliği. Olayla ilgili hukuki süreç devam ediyor. En son noktada ihmal ve kusuru olan kim varsa hukuk önünde hesabını verecektir” açıklaması­nda bulundu.

 ?? ?? Vedat Işıkhan
Mehmet Özhaseki
Alparslan Bayraktar
Vedat Işıkhan Mehmet Özhaseki Alparslan Bayraktar
 ?? ?? Ali Yerlikaya
İbrahim Yumaklı
Ali Yerlikaya İbrahim Yumaklı
 ?? ?? İlker 7U5AK
6ABA+
İlker 7U5AK 6ABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye