Sabah

Graham Bell duysa ICATTAN VAZGEÇERDI!

Yargıtay, eşlerden birinin diğerine ‘Alo’ diye seslenmesi­ni boşanma için gerekçe olarak gösterdi. Kararı yorumlayan vatandaşla­rdan biri “Bu devirde boşanmak çok kolaymış. Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi” dedi

-

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi boşanma davalarınd­a emsal olacak bir karara imza attı. Samsun’da görülen bir boşanma davasında ilk derece mahkeme, eşlerin birbirleri­ne farklı şekilde kusurlu davranışla­rının olmasının yanında taraflarda­n birinin eşine “Alo” diye hitap etmesini ayrıca kusur saydı ve boşanmalar­ına karar verdi. Her iki taraf avukatı davada alınan bazı kararlara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu. İstinaf taleplerin­in incelenmes­inin ardından tarafların talepleri reddedilin­ce bu kez temyize gidildi. Temyiz incelemesi neticesind­e Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de tarafların itirazları­nı bu yönde reddederek eşine “Alo” diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna karar verdi. Konu ile ilgili değerlendi­rmede bulunan Avukat Fatih Karamercan “Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davaları açısından eşlerin birbirleri­ne karşı hitap şekillerin­de eşine ‘Alo’ diye hitap etmenin boşanma sebebi olduğuna karar verdi. Taraflar birbirleri­ne karşılıklı boşanma davası açmışlar ve farklı şekilde kusurlu davranışla­rının olmasının yanında taraflarda­n birisinin eşine ‘Alo’ diye hitap etmesi mahkeme tarafından kusurlu davranış olarak addedilmiş ve tarafların boşanmalar­ına karar verilmiş. Şaka amaçlı ‘Alo’ demenin boşanma sebebi olacağını düşünmüyor­um. Ancak bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmes­i gerekiyor” dedi.

Yargıtay’ın bu kararını şaşkınlıkl­a karşılayan Yaprak Yılmaz isimli genç, telefonun ve “Alo” sözünün mucidi Alexander Graham Bell’i de anarak, “İlk defa duydum. Bu devirde boşanmak çok kolaymış. Böyle ise eğer, bir ‘Alo’ demeye. Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi” şeklinde konuştu.

 ?? ?? Amerikalı bilim insanı Alexander Graham Bell telefonu ilk icat eden isim olarak tarihe geçti.
Amerikalı bilim insanı Alexander Graham Bell telefonu ilk icat eden isim olarak tarihe geçti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye