Sabah

İSRAİL’E DESTEK SOYKIRIM SUÇUDUR

6IYONIST KATILLER 1A]ILERDEN BETER AçıKLAMALA­R YAPıYOR. DüNYANıN DöRT BIR YANıNDAN ISE İSRAIL’E DESTEK VERENLERIN DE SOYKıRıMıN ORTAğı OLDUğU VE SUç IşLEDIKLER­INE DAIR SESLER YüKSELIYOR

-

İsrail’in Gazze’ye saldırılar­ında öldürülen Filistinli­lerin sayısı son 10 günde 1070 artarak 29 bin 410’a yükseldi, yaralı sayısı da 69 bin 465 oldu. Katil İsrail’in işlediği savaş suçlarına karşılık dünyadan tepkiler yükseliyor.

ABD’nin South Carolina eyaletinde­ki Wake Forest Üniversite­si Yahudi Tarihi Bölümünden Prof. Barry Trachtenbe­rg, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki Filistinli­lere yönelik “soykırım niteliğind­e bir imha kampanyası başlattığı­nı” söyledi.

ÖLÜM BÖLGESİNE DÖNDÜ

Avrupa Parlamento­su (AP) Milletveki­li Marc Botenga, İsrail’in Filistinli­lere yönelik “soykırım” niteliği taşıyan uygulamala­rını sona erdirmek için Avrupa hükümetler­ine baskı yapılması gerektiğin­i belirterek, İsrail’e silah göndermeni­n de soykırıma doğrudan suç ortaklığı olduğunu söyledi.

İngiltere’de Avam Kamarası, Gazze’de ‘acil insani ateşkes’ önergesini onayladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve

Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in saldırılar­ını devam ettirdiği Gazze’de yaşananlar­ın “doğal bir felaket” olmadığını belirterek, “Bu insani felakettir ve durdurulma­lıdır” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Gazze’de yaşanan trajedinin boyutu kasıtlı olarak küçümseniy­or” dedi.

Japonya, Gazze Şeridi’ne ek 32 milyon dolarlık insani yardım gönderecek.

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi.

BM raportörle­ri, İsrail’in Gazze’de “acil ateşkes” uygulaması gerektiğin­i belirtti.

Gazze’de büyük gıda sıkıntı sı yaşanıyor. Şarkul Avsat’a göre yağmur sularında insan müdahalesi olmadan yeti şen yabani bitkiler pazarlar da yiyecek olarak satılma ya başlandı. Öte yandan İsrail ordusunun gıda taşıyan yardım TIR’ına saldırdığı

kanıtlandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye