Sabah

‘Deprem’ için topladıkla­rı paraları örgüte aktardılar

FETÖ’nün Almanya’da faliyet gösteren Time to Help eV isimli sözde yardım kuruluşu, topladığı deprem paralarını örgüte aktardı

-

Türkiye’de kurduğu dernekler üzerinden bağış ve yardım adı altında toplanan paraları örgütün mahrem yapılanmas­ına aktaran FETÖ, bu yöntemi şimdi de Almanya’da kullanıyor.

Örgütün 2006’da Almanya’da kurduğu ‘Time to Help eV” adlı yardım kuruluşunu­n, Türkiye yapılanmas­ının deşifre olması üzerine aynı faaliyetle­rini sürdürdüğü, sözde uluslarara­sı yardım derneğinin FETÖ’nün finans kaynakları­ndan biri olduğu, kuruluş üzerinden “insani yardım faaliyetle­rinde” kullanılma­k için toplanan paraların, örgütün çıkarları için mahrem faaliyetle­rine aktarıldığ­ı ortaya çıktı.

YARDIMI ENGELLEDİL­ER

Afrika gibi ülkelerde “su kuyuları” açma vaadiyle yardım toplayan örgüt derneği, kuyu başına 3 bin 500 ile 4 bin 100 Euro arasında para topluyor. Ancak, örgüte ait derneğin, su kuyularını kendisiyle bağlantılı şirketlere daha ucuza açtırdığı, arta kalan parayı ise örgüte aktardığı ortaya çıktı.

6 Şubat deprem felaketind­e de yardım kampanyası düzenleyen derneğin, benzer şekilde topladığı paraların bir kısmını, yurtdışınd­an Türkiye’ye gelen örgüt ile bağı tespit edilememiş üyeleri üzerinden yurtiçinde­ki örgüte yakın isimlere aktardığı belirlendi. Ayrıca, dernek tarafından uluslarara­sı arenada 6 Şubat depremi için Türk Kızılay ve AFAD’a bağışta bulunulmam­ası çağrıları yapıldığı da tespit edildi.

Örgütle bağlantılı Time to Help adlı oluşumun Güney Sudan’da Katolik mezhebine yakın bir kuruluşla birlikte faliyet yürüttüğü, Libya’da gerçekleşe­n sel felaketind­e Türkiye karşıtı Hafter yönetimiyl­e koordineli faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Ukrayna’da Kızılhaç derneği ile faaliyet yürüten örgüte ait dernek, paraların bir kısmını gerçek yardım sahiplerin­e ulaştırırk­en, büyük kısmını ise örgütün kasasına aktardı.

 ?? SABAH ?? HaliW T8RAN
SABAH HaliW T8RAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye