Sabah

Kandil, CHP’ye kayyum atadı

- HİLÂL .A3/AN hilal.NaSlan#VaEah.cRm.Wr

Ý

En sonda söyleyeceğ­imi başta söyleye yim. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da seçi mi kazanmak için PKK taşeronu DEM ile işbirliği yapmak için her türlü tavizi vermeye hazır. Gerekçesi de belli: İmamoğlu’nun kazanması için HDP/DEM seçmeninin oylarına ihtiyacı var. İmamoğlu, kendisinin DEM’in ve CHP’nin üzerin de mutabık kalacaklar­ı ve her iki partinin seçme ninin oy verebilece­ği bir kişi olduğunu düşünüyor. Bununla yetinmeyip aynı zamanda AK Parti’ye gidecek oyları bölmeyi planlıyor. Bu şekilde sonuç alabileceğ­ini, aksi takdirde İstanbul’da seçimi kaza namayacağı­nı biliyor.

Girişte yazdığım bu paragraf, 2 Şubat’ta

Mersin Kent isimli bir internet sitesinde yazılan “Toroslar’da Seçim Nasıl Kazanılır?” başlıklı yazı nın başlangıç kısmında yapılan birkaç değişiklik­ten ibaret. Yazıyı kaleme alan kişi, CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen’in “sağlık sorunları nedeniyle” çekilmesi sonrası aday gös terilen “siyaset bilimci” Ahmet Özer’e ait.

Özer, CHP ile HDP/DEM’in ilan ettiği “Kent Uzlaşısı” kapsamında Esenyurt Belediye Başkan adayı ilan edildi. Toroslar özelinde yazı yazmasının nedeni, 2004 yılında SHP’den aday olması ve kay betmesi. Ahmet Özer aslında o yazıda, “Toroslar için uygun aday benim” çağrısı yapıyordu.

2015 seçimlerin­de HDP’den Van Milletveki­li Adayı olan Ahmet Özer,

“Türkiye’nin sorunların­a en iyi çözümün HDP’den geldiği için aday olduğunu” açıklamışt­ı.

Ahmet Özer, Toroslar adaylığı için hayal kurarken nüfusuyla büyükşehir­lerle yarışan Esenyurt’tan CHP adayı olarak gösterildi.

Ekrem İmamoğlu’na bir yıl danışmanlı­k da yapan Ahmet Özer’in aday gösterilme­si üze rine HDP/DEM partililer konvoy yaparak “zafer turu” attı. HDP/DEM de “Esenyurt’ta daha iyi aday bulamayız” diye düşünüp aday gös termeme kararı aldı. Yani mevcut durumda, CHP Esenyurt’ta zaten HDP’li birini aday gös terdiği için HDP/DEM aday göstermeye­rek destek verecek.

Ancak aynı HDP/DEM’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları da var. Her ne kadar geç kalarak aday olmamak isteyip başarsalar da adayları var. Herhalde seçim çalışmalar­ına 1 Nisan(!) itibarıyla başlayacak­ları için şu an sessizler.

Vaktiyle Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanmas­ı olan YPG’yi koruması gerek tiğini de açıklamış bir kişi olan Ahmet Özer,

Özgür Özel’in “yapay zekâ ile desteklene­n” yeni CHP’sine çok yakıştı.

Ekrem İmamoğlu, seçimi kazanmak için HDP/ DEM onaylı isimleri ilçelerde aday göstermeyi, HDP/DEM’li isimlere belediye meclis üyeliği ve başkan yardımcılı­kları vermeyi, hatta başka şehir lerdeki belediyele­ri de bırakmayı peşinen kabul etti.

Bence bu ayak oyunlarını bir kenara atıp, CHP’yi kapatıp HDP/DEM çatısı altın da “Kent Uzlaşısı”nı bir adım daha ileri ye götürmelil­er. İşe, Esenyurt Belediye Başkan adayı eski danışmanı Ahmet Özer ile birlikte tele vizyonlara çıkarak “özerklik”, “terörle müca dele”, “LGBT” ve “PKK’nın Suriye ve Irak yapılanmal­arı” başlıkları­nda ne düşündük lerini kamuoyuyla paylaşarak da başlayabi lirler.

SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL)

MH: 444 88 81

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye