Sabah

‘HER EVE GIRMESI GEREKEN BIR ESER’

-

SABAH’IN armağan ettiği Temel İslam Ansikloped­isi’nin kuponları toplanmaya başlandı. Herkesin evindeki kütüphaned­e yer alacak olan 8 ciltlik ansikloped­i, okurlardan yoğun ilgi görüyor. Türkiye Diyanet Vakfı İSAM tarafından hazırlanan Temel İslam Ansikloped­isi’ni Türkiye Diyanet Vakfı İSAM Başkanı Mürteza Bedir ve Türkiye Diyanet Vakfı İSAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yaşar Çolak, SABAH’a anlattı:

MÜRTEZA BEDIR: “İslam Ansikloped­isi’nin bir kısmı 30-40 yıl öncesinde kaleme alınan maddeleri yenilerek bu ansikloped­iye girdi. Bu açıdan çok değerli bir çalışma olan ansikloped­i genel okuyucu düşünülere­k ve onlara hitap edecek şekilde uyarlandı. Dilinin daha anlaşılabi­lir olmasına dikkat edildi. İçinde İslam kültürü ve medeniyeti­nde yer alan önemli şahsiyetle­rin biyografil­eri, İslam kültür ve medeniyeti­ndeki temel eserler, kavramlar, akımlar ve kurumlara ilişkin maddeler mevcut. Felsefe, Kelam, Fıkıh, Tefsir, Hadis gibi temel disiplinle­re ait kavramlar ve konular öz bir biçimde bu çalışmada yer alıyor.

YAŞAR ÇOLAK:

Bu ansikloped­i dünyanın çeşitli bölgelerin­de yaşayan Müslümanla­ra yönelik olarak hazırlandı. İçeriği, 14 asırlık tarihsel süreçte oluşmuş geniş bilgi havuzundan önemli âlimlerimi­z tarafından özenle seçilerek oluşturuld­u. Bu bir misyon çalışmasıd­ır. Bu önemli misyonu da İslam ümmetinin ana yolunu tercih etmiş bu toprakları­n çok kıymetli âlimleri gerçekleşt­irdi. Kendi ilim paradigmam­ıza uygun olarak yapılan kolektif çalışmada geleneksel birikimimi­zle çağın yeni ihtiyaçlar­ı ahenkli bir şekilde buluşturul­du.

 ?? ??
 ?? ?? 0UWH]D %HGLU
0UWH]D %HGLU
 ?? ?? <DVDU dRODN
<DVDU dRODN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye