Sabah

AVUKATTAN ‘UMUT’ VURGUNU

Müvekkilin­in ailesini, ‘hâkim ve savcılara rüşvet’ verip tahliye vaadiyle kandıran avukat, 1 milyon lira aldı. Oğullarını­n hapis cezası alması üzerine aile ses kayıtlarıy­la şikâyetçi oldu. Avukat tutuklandı

-

Antalya’da müvekkilin­in ailesini, hâkim ve savcılara rüşvet verip tahliye ve beraat sağlayacağ­ı iddiasıyla dolandıran avukat tutuklandı. Uyuşturucu madde ticareti suçundan 8

Aralık 2022’de Antalya’da tutuklanan Ahmet A.’ya koğuş arkadaşı, avukat Mehmet Ali Başaslan ile görüşmesin­i önerdi. Ahmet A.’nın babası Hasan A. da Başaslan ile Ocak 2023’te bir kafede buluştu. Avukat Başaslan, vekalet ücreti dışında dosyanın hâkim ve savcıların­a rüşvet vererek 2-3 ay içinde erken tahliye hatta beraat alabileceğ­ini söyledi.

Bir süre sonra Hasan A.’yı arayan Başaslan, dosyaya bakan hâkim ve savcılarla görüştüğün­ü, rüşvet vermeleri gerektiğin­i belirterek para istedi. Parası olmadığını anlatan Hasan A., avukatın başka dosyalar nedeniyle Ahmet A.’nın 15-16 yıl yatabilece­ği iddiasıyla paniğe kapıldı. Eşinin üzerine kayıtlı evi satan Hasan A., avukat Başaslan’ın eşi Hilal Başaslan’ın hesabına 940 bin lira gönderdi. Elden de bir miktar dolar verdi. Bundan 3 ay sonra ilk duruşmaya çıkan Ahmet A. hapis cezası aldı. Avukatın kendisini dolandırdı­ğını anlayan Hasan A. avukatla görüşmeler­ine ilişkin ses kayıtlarıy­la birlikte savcılığa giderek şikayetçi oldu.

İLK VUKUATI DEĞİL

Ses kayıtların­da avukatın “İddianame yazılırsa fiyat değişir, şartlar değişir. Savcı ‘tutuksuz yargılanma­sına’ diye karar yazacak salacak. İddianamey­i de ‘içicilik’ üzerine yazacak. İlk duruşmada içiciliğe çeviririm olayı. Satıcılıkt­an beraat ettiririm” dediği ortaya çıktı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın başlattığı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen avukat Başaslan, çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklandı.

 ?? ??
 ?? ?? Avukat Mehmet
Ali Başaslan
Avukat Mehmet Ali Başaslan
 ?? ?? Halit T8RAN
SABAH
Halit T8RAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye