Sabah

Erbakan’ı dinlerken AK Parti’yi tebrik ettim

- MELİH

Eskiden ticare te atılacakla­rın Ý hayali, işlek bir yerde tekel bayii olurdu. Şimdi parti kuruyorlar.

Adı parti tabii. Ne iktidar perspek tifleri var, ne ciddiye alınacak bir prog ramları ne de ilkesel bir duruşları, kavgaları, iddiaları...

Sağa sola kadro dağıtacak pozisyon lar için politik pozlar kesiyorlar, o kadar. Ayni değeri geçtik, nakdi değer üzerin den bile çalışanlar var. Ağızlarınd­an ide oloMi düşmüyor ama en sağdan en sola bir günde intikal edebilecek kadar esnekler.

28 Mayıs seçimlerin­e giderken hepi mizin ağzını açıkta bırakan performans larını canlı canlı izledik işte... Oradan oraya topaç gibi sektiler.

Evet, 50+1 şartı getiren başkanlık sis teminin ceremesi bu. Biraz daha çeke ceğiz. Neticede birkaç yıl önce geçtiği miz yeni bir hükümet modeline uyum aşamasında­yız. Mekanizman­ın çarkla rı yavaş yavaş yerine oturuyor. Ortaya çıkan sorunlar, geliştiril­en çözümler, tartışmala­r, deneyimler sayesinde de zamanla siyasi uzlaşı kültürü gelişe cek; bu tür ucuz manevralar­ın müş terisi kalmayacak.

Bu arada 31 Mart seçimleri için AK Parti’yle sıkı bir pazarlık yürüten Yeniden Refah’ın Genel Başkanı )atih

geçtiği miz gün bir televiz yon programınd­a şunları söyledi:

“Bizim söyle diğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde biz destek olu yorsak biz de bir tane Anadolu yakasında, bir tane

Avrupa yakasında ilçe isteriz dedik.”

Erbakan, gazeteci Gürkan Hacır’ın “Arnavutköy ve Sultanbeyl­i değil mi?” sorusu üzerine de “İsmi çok önemli değil dedik biz ama onlar da zaten ‘Peki vere lim, nereyi istiyorsun­uz?’ demedikle ri için ilçe isimlerini çok konuşamadı­k” dedi.

Eğer doğruysa, AK Parti, “İsmi önemli değil, bir iki tane verin” diyebilen YRP’ye “Nereyi istiyorsun­uz?” diye sor madıysa bile, kendilerin­i yürekten teb rik ederim.

Zira 31 Mart seçimlerin­de etkisi ola cak partilerle at pazarlığın­ın yürütüldü ğü bir ortamda böyle bir duruşun taşı dığı riskler ortada. CHP’nin, 'E0’in talepleri için attığı taklaları görüyor sunuz. Büyük laflarla istenen oylarımız, siyaseti ticarete çevirenler­e bon körce dağıtılıyo­r.

Ama seçmen son tahlilde kendisini ciddiye alanları ihya ediyor. Bu kural hiç değişmiyor.

 ?? ??
 ?? ?? PeliK altiQRN#VaEaK FRP tr
PeliK altiQRN#VaEaK FRP tr
 ?? ?? Erbakan,
Erbakan,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye