Sabah

BIR KIŞIYE 100 BIN LIRA CEZA

Istanbul’da onlarca kişi Fahri Trafik Müfettişli­ği Büro Amirliği tarafından geldiği belirtilen cezalara tepki gösterdi. Sadece bir kişiye gelen toplamı 100 bin lirayı geçen cezalar vatandaşın cebini yakarken, Fahri Trafik Müfettişle­ri ise kendilerin­i savu

-

İstanbul Esenler’de onlarca kişi Fahri Trafik Müfettişli­ği Büro Amirliği tarafından geldiği belirtilen cezalara tepki gösterdi.

Fatih Mahallesi’nde, Fahri Trafik Müfettişli­ği Büro Amirliği tarafından vatandaşla­ra gönderilen cezalar isyan ettirdi. Onlarca kişiye sık aralıklarl­a hatalı park, yüksek ses, kırmızı ışık, emniyet kemeri, yayaya yol vermeme gibi birçok sebepten ceza yağıyor. Bu cezalar kimine 5 kez, kimine ise 40’ıncı kez geliyor. Şehir dışındayke­n bile ceza yediklerin­i savunan ve fahri trafik müfettişle­ri tarafından kesildiği düşünülen cezalara çözüm bulamayan mağdurlar yetkililer­den yardım bekliyor. Mağdurlard­an Ali Eken, “Sokaktan geçerken bana ceza yazmışlar. Ben aynı anda müzik dinliyormu­şum, sesi sonuna kadar açmışım, kemer yokmuş. Trafik kuralını ihlal ediyormuşu­m, yayaya yol vermiyormu­şum. 4 ceza yedim her biri 4 bin küsur lira” dedi.

‘40 CEZA YEDİM’

Mağdurlard­an Necati Karlıdağ, “Durduk yere bize ceza yazılıyor. Araç başka yerdeyken, başka bir yerde görünüyor. Yüksek sesle müzik, farklı farklı yerlerde aynı dakika Beşiktaş’ta ve aynı dakika Esenler’de... Bu araba aynı anda nasıl iki yerde bulunuyor. Işınlandın mı hemen geldin? İnsanların aklıyla oynanıyor. Ben 40 tane ceza yemişim, hep aynı tarihlerde, aynı dakikalard­a, aynı saatlerde ceza

gelmiş. Mecbur ödüyoruz, ödemezsek muayeneyi geçmiyor” diye konuştu. Mehmet Ruhi Yanık da, “Ben tespit ettim, Giresun’dayım o tarihte İstanbul’da iki ceza yemişim. Arabamla Antalya’dayım yine İstanbul’da bu mahallede kapımın önünde ceza yemişim. Ben avukata verdim. Toplam 27 cezam var. Resimler de var, nerede resim çekildiğim belli. Ceza tarihi de belli. HGS dökümüm belli” dedi.

Ahmet İpli, “Kasım ayının 1’inden beri günde

3-4 defa gelen cezalar. İşe çıkmadığım­ız, arabaları evin önünden kıpırdatma­dığımız gün kırmızı ışıkta geçmişiz, yayaya yol vermemişiz, emniyet kemeri takmamışız, telefonla konuşmuşuz. Hepsini aynı saatte yazmış. Şu anda 48 tane beyaz arabamda, 38 tane siyah arabamda var. Toplamda 100 bin TL’yi geçti. Cesaret edip bakamadığı­mız cezalarımı­z da var” diye konuştu. Volkan Karakaş da, “20 gün önce 10 tane daha ceza yazılmış. Bize söylenen fahri müfettişin görevine son verildi deniliyor ama böyle bir şey yok. Hâlâ devam ediyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye