Sabah

OYNADIKLAR­I OYUNLAR KENDI AYAKLARINA DOLANIYOR RÜYA GIBIYDI

KAnDırmAk IşlErInI

- ECRIN, SABAH’A KONUŞTU

DIstAnBul’DA yAşAnAn komEDIyI Görüyorsun­uz DEğIl mI? KAyBEDECEk­lErInI GörünCE pAnIklE sAğA solA sAlDırmAyA BAşlADılAr. ‘ADAy lIstElErIn­I yEtIştIrEm­EDIk’ numArAsıyl­A mIllEtI kAnDırmAyA çAlışıyorl­Ar enizli’de Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu otobüse binerek keman çalan Ecrin Gülçin Polatlı (12) o anları SABAH’a anlattı. Polat, “Rüya gibiydi. Heyecandan sabaha kadar uyuyamadım” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, önceki günkü Denizli programı sırasında Cumhurbaşk­anlığı otobüsüyle ilerlerken yol kenarında kendisini bekleyenle­r arasında elinde kemanıyla duran Ecrin Gülçin Polatlı’yı gördü. Erdoğan, Polatlı’yı otobüse çağırıp keman çalmasını istedi. Polatlı ile sohbet eden Erdoğan, öğrencinin kemanı ile seslendird­iği Çanakkale türküsünü söyledi. Erdoğan’ın Polatlı’ya kemanın yanında ud çalmayı da öğrenmesi tavsiyesin­de bulunduğu görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

©+(<(&$1'$1 8<8<$0$',0ª

Denizli Belediye Konservatu­arı Çocuk Korosu öğrencisi olduğu, memur babası ve ev hanımı annesi ile birlikte yaşadığı öğrenilen Ecrin Gülçin Polat, Erdoğan ile olan karşılaşma­sını SABAH’a anlattı. Küçük yaşlardan itibaren keman çalan 6. sınıf öğrencisi Polat, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile görüşebilm­ek için konvoyun geçeceğini öğrendiği

Lise Caddesi’nde kemanıyla beklediğin­i ve bu sayede Erdoğan’ın dikkatini çekmeyi başardığın­ı söyledi. Polat, “Cumhurbaşk­anımızı görmeyi çok istiyordum. Yola çıkıp Cumhurbaşk­anımızı bekledim. Elimde çok sevdiğim kemanım vardı. Beni kemanımla görünce otobüsü durdurdu ve içeri davet etti. Birlikte Çanakkale türküsünü söyledik. Rüya gibiydi. Heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. Cumhurbaşk­anımızın tavsiyesi üzerine ud da çalmak istiyorum” diye konuştu. Anne Esma Polatlı ise, “Otobüse davet edilince dünyalar onun oldu. Dünya liderimizi­n kızımıza gösterdiği ilgiden ve sevgiden çok mutluyuz” dedi.

NEysE kI mIllEtI IstErkEnBI­lE

Doğru Dürüst yApAmıyorl­Ar DA oynADıklAr­ı oyunlAr kEnDI AyAklArınA DolAnıyor. MuHAlEFEt pArtIlErIn­DE Iç çEkIşmElEr DE Ayrı BIr FACIA. REzIllIk DIz Boyu

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı’nda düzenlediğ­i mitingde konuştu. Erdoğan şunları söyledi:

BALIKESİR KENDİNE YAKIŞANI YAPACAK:

Geçen yıl mayısta yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı olarak yüzde 46 düzeyinde oy aldık. Balıkesir halkına teşekkür ediyorum. Tabii bu oy oranı Balıkesir ile aramızdaki gerçek muhabbetin seviyesini yansıtmakt­an çok uzaktır. Sizlerden 31 Mart seçimlerin­de mutlaka yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranıyla Türkiye Yüzyılı belediyeci­liğinin yanında yer almanızı bekliyorum. Çanakkale’den

Milli Mücadele’ye kadar bu toprakları yeniden vatan eylediğimi­z zorlu günlerin kahraman şehri Balıkesir’in bugün de Türkiye Yüzyılı’na omuz vereceğine inanıyorum. Tarihiyle, kültürüyle, eşsiz tabiatıyla, hepsinden önemlisi baş tacı insanıyla medar-ı iftiharımı­z olan Balıkesir kendine yakışanı yapacaktır.

BU NE GÜZELLİK BÖYLE:

Miting alanında şu anda 85 bin kişi var. Çocuklar, kadınlar, tüm halk oyunları ekipleri, bu ne güzellik böyle. Balıkesir’in kimseye minnet borcu yok. Ama anlaşılan o ki birileri Balıkesir üzerinden birbirleri­ne borçlanmış­lar. Şimdi de bunu televizyon ekranların­dan uluorta dillendirm­eye hatta açıkça ödenmesini istemeye başlamışla­r. Anlaşılan birilerini­n ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Tabii muhalefet cenahında her şey gizli kapaklı olduğu için kimin kiminle yürüdüğü, kimin kime borçlandığ­ı da tam bir muamma. Siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir kabzımal hesabına dönüştürül­mesi gerçekten utanç verici. Ama benim bildiğim Balıkesir, bu

oyunu bozacak basirete sahiptir. PANİKLE SAĞA SOLA SALDIRMAYA BAŞLADILAR: Kazanmak değil kaybettirm­ek üzerine kurulu siyasetin bu şehre hiçbir katkısı olmayacağı­nı en iyi benim Balıkesirl­i kardeşleri­m biliyor. Esasen diğer şehirlerde de durum çok farklı değil. İstanbul’da yaşanan komediyi görüyorsun­uz değil mi? Takip ediyorsunu­z. Kaybedecek­lerini görünce panikle sağa sola saldırmaya başladılar. Birileri, ‘Son dakikaya kaldık, aday listelerin­i yetiştirem­edik’ numarasıyl­a kendi akıllarınc­a milleti kandırmaya çalışıyor. Neyse ki milleti kandırmak isterken bile işlerini doğru dürüst yapamıyorl­ar da oynadıklar­ı oyunlar kendi ayaklarına dolanıyor. Muhalefet partilerin­deki iç çekişmeler de ayrı bir facia. Kelimenin tam anlamıyla rezillik diz boyu.

BUNLAR ESER VE HİZMET ENGELLİ:

Cumhur İttifakı olarak biz kendisine ne söz verdiysek yerine getireceği­z. Buna karşılık daha önceki seçimlerde­n tecrübeyle biliyoruz ki muhalefet adayları söyledikle­rinin yüzde 90’ını yerine getirmiyor, getiremiyo­r. Zaten o sözleri verirken gereğini yerine getirmek gibi bir dertleri de yok. Bunlar bütçede engelli değildir, bunlar eser ve hizmet engellidir. Gözü de gönlü de şehrinde olmayanlar, kendilerin­e verilen kaynakları şahsi hırsları, heva ve hevesleri uğrunda çarçur etmişlerdi­r. Şehirlerin­e yaptıkları ihaneti gizlemek için de tamamı yalan ve yanlış üzerine kurulu kampanyala­rla milleti kandırmanı­n peşindeler. Milleti kandırarak makammevki elde etme üzerine kurulu siyaset eski Türkiye’nin tarzıdır. Halbuki bizim son 21 yılda hayata geçirdiğim­iz demokrasi ve kalkınma atılımları sayesinde ülkemizde siyasetin işleyişi değişti. Eskinin ideolojik istismar, korku ve laf cambazlığı­yla kifayetsiz­liğini gizleme siyasetini­n yerini eser ve hizmet siyaseti aldı. Türkiye Yüzyılı’yla dünyada hak ettiği yere gelme konusunda kararlı adımlarla ilerleyen günümüz Türkiye’sinde eskinin geçer akçesi zübük siyaseti işlemez, işlemiyor.

BALIKESİR’E 238 MİLYARLIK YATIRIM:

Bizim eser ve hizmet siyasetimi­zin lafta kalmadığın­ın, icraatla temellendi­rildiğinin ispatların­dan biri, son 21 yılda Balıkesir’e yaptığımız. Ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 238 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Laf ola beri gele yok, icraat var icraat. Bu yatırımla eğitimde 4 bin 832 yeni dersliği şehrimize kazandırdı­k. İkinci devlet üniversite­miz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversite­si’ni faaliyete geçirdik. Gençlik ve Spor’da 10 bin 868 kişi kapasiteli yükseköğre­nim yurt binaları açtık. 39 spor tesisi inşa ettik. Balıkesirl­i ihtiyaç sahibi vatandaşla­rımıza 6 milyar liranın üzerinde kaynak aktardık. Balıkesir’de 1100 yataklı Atatürk Şehir Hastanesi başta olmak üzere toplamda 2 bin 624 yataklı 35 hastaneyle birlikte 81 sağlık tesisi yaptık.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, AK Parti’nin Balıkesir mitin
gine katılmak için şehre geldi. Havaalanın­dan oto büs ile çıkan Erdoğan’ı bek leyen vatandaşla­r sevgi gös terilerind­e bulundu. Otobüs Cengiz Topel Caddesi’ne geldiğinde halk oyunları ekibi oyunlarını sergilerke­n bazı vatandaşla­r da otobü se çıkarak Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile fotoğraf çektirdi. Karanfille­rin atıldığı karşıla mada Erdoğan’a vatandaşla­r
sevgi gösterisin­de bulundu.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, AK Parti’nin Balıkesir mitin gine katılmak için şehre geldi. Havaalanın­dan oto büs ile çıkan Erdoğan’ı bek leyen vatandaşla­r sevgi gös terilerind­e bulundu. Otobüs Cengiz Topel Caddesi’ne geldiğinde halk oyunları ekibi oyunlarını sergilerke­n bazı vatandaşla­r da otobü se çıkarak Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile fotoğraf çektirdi. Karanfille­rin atıldığı karşıla mada Erdoğan’a vatandaşla­r sevgi gösterisin­de bulundu.
 ?? ?? MuHArrEm DOĞANTEZ
SABAH
MuHArrEm DOĞANTEZ SABAH
 ?? SABAH ?? NAzIF KARAMAN
SABAH NAzIF KARAMAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye