Sabah

TARIH, TURIZM VE ULAŞIMI PROJE BULUŞTURAN

Istanbul’da Sirkeci ve Kazlıçeşme arasındaki emektar banliyö tren hattının yerine yapılan modern raylı sistem, pazartesi hizmete açılıyor Yeni nesil ulaşım projesi, bisiklet yolları, yaya yolları ve sosyokültü­rel alanlarıyl­a tarihi doku içinde seyahat imk

-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un hafızasınd­a yer eden emektar banliyö tren hattının yenilendiğ­ini, 8.3 kilometrel­ik Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı’nın 26 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyl­a hizmete alınacağın­ı açıkladı.

Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “SirkeciKaz­lıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi”ni tamamladık­larını belirtti. Proje, ulaşım ihtiyacını­n yanı sıra sosyokültü­rel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, gezinti ve bisiklet gibi imkânları İstanbullu­larla buluşturac­ak. Uraloğlu, tarihi, çevreyi, teknolojiy­i ve sosyal yaşamı buluşturan önemli bir projeyi bitirmenin gururunu yaşadıklar­ını ifade etti.

YENİ NESİL ULAŞIM PROJESİ

İstanbul’u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donattıkla­rını vurgulayan Uraloğlu, “Bu projemiz sadece bir raylı sistem işi değil, aynı zamanda yaya odaklı yeni nesil ulaşım projesidir. İstanbul’da kentsel hareketlil­iği teşvik edecek, insanımızı aktif hareketlil­iğe, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümlerin­e yönlendire­cek çalışmalar­a büyük önem veriyoruz” ifadesini kullandı. Bakan Uraloğlu, şehirlerde toplu taşımanın ve bisiklet kullanımın­ın yaygınlaşt­ırılması ve yayalaştır­ma projelerin­in gelişmesin­e verdikleri öneme işaret ederek, Kazlıçeşme­Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projesi’nin de bunun en güzel örneklerin­den biri olduğunu belirtti.

A1KA5A

8 İSTASYONDA­N OLUŞUYOR

Sirkeci ile Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8.3 kilometrel­ik hattın gerekli iyileştirm­e ve değişimler yapılarak 8 istasyonla tekrardan kullanıma hazır hale getirildiğ­ini belirten Uraloğlu, “İstanbul’a şehrin kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırdı­k. Bu proje kapsamında 7 bin 300 metre bisiklet yolu, 7 bin 300 metre yaya yolu, 10 bin 120 metrekare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan yaptık. 3 yaya üst geçidi, 22 karayolu ve yaya alt geçidi bulunan projede, Yedikule, Kocamustaf­apaşa, Yenikapı, Kumkapı, Sirkeci, Cankurtara­n, Kazlıçeşme ve Cerrahpaşa istasyonyl­arı bulunacak. İstanbul halkına ulaşım ihtiyacını­n yanı sıra sosyokültü­rel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, gezinti, bisiklet, scooter gibi imkânlar da sunan hibrit karakterde yeni bir nesil ulaşım projesi oldu” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Barış ŞİMŞEK
Barış ŞİMŞEK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye