Sabah

CHP, MERSIN’I DEM’E PEŞKEŞ ÇEKIYOR

Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, 31 Mart’ta gerçekleşe­cek olan yerel seçimlerle ilgili partisinin stratejisi­ni topa tuttu. Talay, “Mersin’de Akdeniz ve Toroslar ilçelerini 'EM’e peşkeş çekmeleri, Mersin’i emperyalis­t hayallere teslim etmektir’’ diye ko

-

Eski Kültür Bakanı ve CHP’nin eski Mersin Milletveki­li İstemihan Talay, partisini topa tuttu. Talay, DEM Parti’nin CHP ile işbirliği yaparak Mersin’in Akdeniz ve Toroslar ilçelerini hedef almasının basit bir seçim stratejisi olmadığını, PKK’nın Akdeniz’e açılma planlarını anlattı. Talay, “HADEP’in devamı olan DEM Parti’nin CHP ile uzlaşmak için yüzlerce ilçe arasından Akdeniz ve Toroslar ilçelerini şart koşmaları basit bir seçim stratejisi değildir. Mersin’de emperyalis­t hayallerin kaldığı yerden devam ettirildiğ­inin açık bir göstergesi­dir. Burada kabul edilmesi mümkün olmayan durum, büyük Atatürk’ün kurduğu CHP’nin bugünkü yöneticile­rinin koltuk uğruna bu iki ilçemizi DEM’e peşkeş çekme kararı almaları ve Mersin’i emperyalis­t hayallere teslim etmeleridi­r’’ dedi.

Talay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini anımsatara­k, “Büyük Atatürk Mersinlile­re hitaben ‘Mersinlile­r Mersin’e sahip çıkınız’ demiştir. İnanıyorum ki sevgili Mersinlile­r bu öğüt doğrultusu­nda Mersin’e sahip çıkacaktır. CHP yöneticile­rinin 31 Mart seçimlerin­de DEM’i destekleme dayatmasın­ı reddedecek ve emperyalis­t hayalleri sandıkta yok edecektir’’ dedi.

Öte yandan, CHP’nin ittifak ortağı HDP/DEM Parti’nin Mersin’in Akdeniz ilçesindek­i seçim bürosu açılışında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için “Biji Serok Apo” sloganları atıldı. DEM Parti Eş Başkan Adayı Hoşyar Sarıyıldız’ın, “Mersin’i kazanmanın yolu Akdeniz’den geçer. Bunu da herkes böyle bilsin” diyerek CHP’ye Akdeniz için taleplerin­i kabul etmesi yönünde çağrıda bulunması dikkat çekti. Diğer Eş Başkan Adayı Nuriye Aslan da İstiklal Marşı’nı okumadığı için tepki çekmişti.

 ?? SA%AH ?? %HNLr COŞKUN
İstemihan Talay
SA%AH %HNLr COŞKUN İstemihan Talay
 ?? ?? Hoşyar Sarıyıldız
Hoşyar Sarıyıldız
 ?? ?? Nuriye Aslan
Nuriye Aslan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye