Sabah

O HÂKIMIN KARDEŞLERI BYLOCK’ÇU ÇIKTI

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de aday olmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu öne sürerek adaylığını­n iptalini talep eden eski hâkimin 2 kız kardeşinin de ByLock kullanıcıs­ı olduğu ortaya çıktı

-

Eski hâkim Ahmet Çakmak, geçen yıl cumhurbaşk­anlığı seçimi öncesinde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu öne sürmüş ve adaylığını­n iptalini talep etmişti. İtirazı inceleyen Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2018’de yapılan seçimlerin Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin ilk seçimi olduğunu hatırlatar­ak itirazı reddetmişt­i. Görev ve yetkisi dışına çıkan hâkim hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi’nin (HSK) verdiği izin doğrultusu­nda başlatılan incelemede hâkimin farklı soruşturma­lar nedeniyle HSK 2. Dairesi’nden 2 kez yer değiştirme cezası aldığı belirlenmi­şti.

BYLOCK KAYDI TESPIT EDILDI

Geçen yıl temmuz ayında meslekten ihraç edilen eski hâkim Ahmet Çakmak’ın kız kardeşleri Fatma Ç. ve Hülya E.’nin FETÖ’nün gizli iletişim ağı olan ByLock uygulaması­nı kullandıkl­arı ortaya çıktı. Fatma Ç.’nin 2017’de Mardin Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca yürütülen FETÖ

soruşturma­sı kapsamında gözaltına alındığı, Hülya E.’nin de ByLock kaydının bulunduğu belirlendi. Hülya E.’nin 2007-2013 yılları arasında FETÖ’nün bir şirketinde çalıştığı ve örgüt üyelerinin itirafları­nda faaliyetle­rine ilişkin ifadeler bulunduğu tespit edildi.

Bu arada daha önce matematik öğretmeni ve gümrük memurluğu yapan Ahmet Çakmak’ın, FETÖ’nün hain darbe girişimind­en 15 gün önce hâkimliğe başladığı tespit edildi. FETÖ’nün soru hırsızlığı soruşturma­larında da kaydı bulunan Çakmak’ın 2014 İcra Müdür Yardımcılı­ğı Sınavların­ın FETÖ tarafından çalınmasıy­la ilgili yürütülen soruşturma­da da adının geçtiği belirlendi.

 ?? ??
 ?? ?? Dilhan DUMANOĞLU
6A%A+
Ahmet Çakmak
Dilhan DUMANOĞLU 6A%A+ Ahmet Çakmak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye