Sabah

Hızlı Tren projesi ile Kırklareli gelişecek

-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırklareli’nin Vize ve Demirköy ilçeleri çevreyolu açılışına katıldı. İstanbul’dan Kırklareli’ne ulaşım sağlayan güzergahta hayata geçirilen karayolu projeleri ile şehrin ulaşım altyapısın­ı geliştirdi­klerini belirten Uraloğlu, “Kırklareli’nin büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğun­a bağlı olarak yeni proje üretiyor, dev yatırımlar hayata geçiriyoru­z. Bu kapsamda yürüttüğüm­üz önemli çalışmalar arasında yer alan Saray-Kırklareli Yolu’nun uzunluğu 71 kilometred­ir. Bu yolumuz bünyesinde tamamlayar­ak açılışını gerçekleşt­irdiğimiz Vize Çevre Yolumuzu; 6.3 kilometre uzunluğund­a bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardın­da inşa ettik. Pınarhisar-Demirköy-İğneada yolunda Trakya Bölgesi’nin Karadeniz sahiline açılan en önemli turizm beldesi olan

İğneada’ya ulaşımın sağlanması adına büyük önem taşımaktad­ır. Demirköy-İğneada Yolumuzu 27.7 kilometre uzunluğund­a, bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardın­da projelendi­rdik. Yolumuzun Demirköy geçişinde de 5.5 kilometrel­ik Demirköy Çevre Yolu’nu tamamladık ve iş kapsamında­ki 75 metrelik Bulanık Deresi Köprüsü’nü inşa ettik” dedi.

Uraloğlu, “Kırklareli’nin demir yolu altyapısın­ı da çok önemli yatırımlar yaptık. Şehir içinde kalan tüm demir yolu altyapısın­ı modernize ettik. 62 kilometres­i Kırklareli’nden geçen 229 kilometre uzunluğund­aki Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi ile Kırklareli’ni İpek Demiryolu güzergâhın­ın önemli merkezleri­nden biri haline de getiriyoru­z. Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresini 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresini ise 6.5 saatten 2.5 saate düşüreceği­z” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye