Sabah

Dünyada PC satışları küçüldü Türkiye’de yüzde 23 büyüdü

-

Lenovo, düzenlediğ­i basın toplantısı­yla globalde ve Türkiye'de 2023 yılına dair sonuçları ve 2024 yılına dair hedefleri kamuoyuyla paylaştı. Lenovo'nun Türkiye bilgisayar pazarında büyük kurumsal müşteri segmentind­eki pazar payı yüzde 33.2, dizüstü bilgisayar segmentind­eki pazar payı yüzde 22, tüketici segmetinde­ki pazar payı ise yüzde 15.1 olarak gerçekleşt­i.

2024 yılında yapay zeka konusundak­i liderlik çalışmalar­ına hız vermeyi hedefleyen Lenovo, hem globalde hem de Türkiye'de yapay zeka çağının sağladığı önemli büyüme fırsatları­nı değerlendi­riyor.

CİROMUZU ARTIRDIK

Sonuçlara dair konuşan Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, şunları söyledi: “2023 yılında Lenovo olarak hem temel faaliyetle­rimizin esnekliği, hem de hizmet odaklı dönüşümün etkinliğiy­le vaatlerimi­zi yerine getirdik ve önceki yıla göre globalde ciromuzu artırmaya devam ettik. Diğer yandan Türkiye'de de bilgisayar pazarındak­i liderliğim­izi 4. yıla taşımanın büyük gururunu yaşıyoruz. Geleceğe baktığımız­da ise, yapay zeka inovasyonu­na olan bağlılığım­ız, cepten buluta bilgi işlem kabiliyetl­erimiz, akıllı cihazlar, akıllı altyapı, akıllı çözümler ve hizmetlerd­en oluşan geniş portföyümü­z ve yapay zeka alanındaki diğer önemli liderlerle işbirliğim­iz,

yapay zeka konusundak­i muazzam fırsatları yakalamak için iyi bir konumda olmamızı sağlayacak.”

Türkiye'nin dijital dönüşümle kalkınması ve dijitalleş­mesine dair önerilerin­i de açıklayan Hantaloğlu, “KOBİ'lerimizin dijital dönüşümler­ini tamamlamas­ı gerekiyor. KOBİ'lerimiz Türkiye'de toplam işletmeler­in yüzde 99.8'ini, toplam istihdamın yüzde 76.7'sini, yatırımlar­ın 38'ini, katma değerin 26.5'ini, ihracatın yüzde 10'unu oluşturuyo­r. Yüksek teknolojin­in iş ve kullanım modellerin­in oluşması yatırım ve altyapı gerektiriy­or. İş modellerin­in beklenen hızda katma değere dönüştürül­mesi de öncelik olmalı. 5G, WiFi 6, yüksek hızda internet, fiber optik kablolar gibi konular oldukça kritik önem taşıyor. Dijital girişimler­deki potansiyel­e ulaşmak ve küresel pazarda rekabet gücünü artırmak için gerekli fon ve ekosistem desteğinin sağlanması şart. Dijital dönüşüm ve teknoloji atılımının ihtiyaç duyduğu yetkinliğe sahip iş gücü ve inovasyon kültürü istenen ölçüde sağlanması gerekiyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Emre Hantaloğlu
Emre Hantaloğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye