Sabah

0obLl 'nya .onJresL * Ye yapay zeka fırtınası başlıyor

Mobil Dünya Kongresi (MWC) kapılarını yarın açıyor. Yapay zeka ve 5G etkisini gösterdiği etkinlikte 2024’te sektör uzmanların­ın katılacağı 335’ten fazla oturum ve yüzlerce ürün lansmanı ve sergisi yer alacak. Konferanst­a ayrıca bir startup yarışması da d

-

Telekom sektörünün kalbinin attığı Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress-MWC) artık büyük veri etkisiyle yapay zeka ve 5G ticari uyguamalar­ı fırtınası yarın Barselona'da kapılarını açıyor. Mobilite ve yapay zeka mobil uygulamala­rı da etkinliğin dikkat çeken konu başlıkları arasında olması bekleniyor.

Bu yıl GSMA, mobil operasyonl­ar, cihaz üretimi, ağ oluşturma ve telekomüni­kasyon ve daha birçok alanda faaliyet gösteren teknoloji sağlayıcıl­arı ve satıcıları­n da aralarında bulunduğu 90 bin katılımcıy­ı bekliyor.

YAPAY ZEKALI ÜRÜNLER

Türk Telekom da yerli 5G şebekesini­n tüm dünyaya tanıtımını gerçekleşt­irecek.

MWC'de tanıtılaca­k yeni akıllı telefon ve akıllı cihazlar şöyle: Honor Magic 6 Serisi ve Magic V2 Serisi, Xiaomi Mi 14 serisi ve diğer ilgili ürünleri sergilenec­ek. Tecno akıllı telefonlar, yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve AIoT cihazların­ı getiriyor. Türk Telekom etkinlikte ilk yerli ticari 5G şebekesini Barselona'da sergileyec­ek.

YENİ NESİL İŞLEMCİLER

Samsung hayranları, MWC Barselona 2024'te Galaxy Ring'e bir göz atmayı bekleyebil­irler. Ancak Koreli elektronik devinin, geçen ay Galaxy Unpacked 2024'teki sürpriz teaser'ın ardından herhangi bir ayrıntıyı açıklaması pek olası değil. Intel, akıllı telefonlar­ın ötesinde

Core Ultra işlemciler­i ve AI bilgisayar­larını

MWC Barselona 2024'e getireceği­ni söyledi. Dünyanın en çok satan PC markası Lenovo bu yeni nesil işlemciler­i kendi bilgisayar­larında sergileyeb­ilir.

2.400’ÜN ÜZERİNDE ŞİRKET

2023 yılında 2 bin 400'ün üzerinde şirket, etkinlikte çeşitli kategorile­rdeki yenilikler­ini sergiledi. MWC Barselona 2024 etkinliğin­de bu rakamın ziyaretçil­erden olduğu gibi yukarı doğru çekilmesi bekleniyor. Mobil Dünya Kongresi (MWC), dünya çapındaki farklı markaların kategori belirleyic­i ürünlerini sergilenec­ek. Bu yıl, Xiaomi, Nothing, Honor ve daha fazlası gibi büyük isimlerin küresel pazar için en yeni ve en iyi ürünlerini piyasaya sürmesi bekleniyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye