Sabah

İYİLİK NEHİRİ

Aydınlı Leyla Durak, 3.5 yıl önce SMA hastası kızı Nehir’i henüz 14 aylıkken kaybetti. O günden bugüne hayatını çocuklara ve yardıma muhtaçlara adadı. Kurduğu dernekle 7 binden fazla hasta çocuğa yardım eli uzatan Leyla Durak, “Kızımı kurtaramad­ık ama baş

- Tolga YANIK

Aydın Kuşadası’nda yaşayan Leyla ve Burhan Durak çifti 2019 yılının Mayıs ayında üçüncü çocukları Nehir’i kucakların­a aldı. Erken dünyaya gelen ve yaşaması mucize denilen Nehir’e 7 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Annesinin mucizesi Nehir bebek, hayata daha fazla tutunamadı. Nehir bebek henüz 14 aylıkken hayata gözlerini yumdu. Anne Leyla Durak, başka çocuklar ihtiyaçlar­ını karşılasın diye Nehir’in cihazların­ı hasta çocukların ailelerine bağışladı. Ancak Leyla Durak’a yardım talepleri gelmeye devam ediyordu.

Leyla Durak, Nehir’i kaybetti ancak başka çocukların hayatını kurtarabil­mek için harekete geçti. Hasta bir çocuğun tedavisi için sosyal medyadan canlı yayın açan Durak, burada kısa sürede 200 bin TL para toplanması­nı sağladı. Leyla Durak, daha fazlasını yapabilece­ğini gördüğü için 3 yıl önce ‘Mucize Nehir İyilik Akımı Derneği’ni kurdu. Leyla Durak burada başta hasta ve ameliyat olması gereken çocuklar olmak üzere binlerce çocuğun hayatına dokundu. Durak, gönüllüler­le birlikte bugüne kadar 7 bin 200 çocuğa yardım elini uzattı. Bununla da kalmayan Durak, ihtiyaç sahibi ailelere kira ve gıda yardımı, çocuklara da mont, bot, kırtasiye malzemeler­i gibi yardımlard­a bulundu.

0Ü&ADE/E 6ÜRE&EK

Leyla Durak, yaptığı çalışmalar­ı ve duyguların­ı SABAH’a anlattı. İyilik hareketi yolculuğun­da eşinin de kendisine büyük destek verdiğini anlatan Durak, “Çocukların yardımına koşarken sanki Nehir’e veya onun bir arkadaşına yardım ediyormuşu­m gibi hissediyor­um. İstiyorum ki başka çocuklar, Nehir’ler ölmesin. Biz bir acı yaşadık, başka aileler bu acıyı yaşamasın. Onlar mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz. Onların medikal cihazların­ı alıyoruz, ameliyat masrafları­nı karşılıyor­uz. Elimizden geldiğince yakından ilgileniyo­ruz. Biz biricik kızımızı hayatta tutamadık ama başka çocukların, başka Nehir’lerin hayata tutunmasın­a vesile oluyoruz. Ben çocuklar için mücadele etmeye devam edeceğim. Yeter ki onlar hep mutlu olsun hep gülsünler” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Nehir Durak
Leyla Durak
Nehir Durak Leyla Durak
 ?? ?? KONYA
KONYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye