Sabah

FARKIMIZ ESERLERİMİ­Z

BAŞKAN ERDOĞAN, SAKARYA MİTİNGİNDE 60 BİN VATANDAŞA HİTAP ETTİ: Türkiye’nin bugün bölgesel ve küresel güç hedefine sahip olmasının gerisinde eser ve hizmetleri­miz var

- Muhammed UZUN 6A%AH HVe\LQ CUMALI 6A%AH

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı dolduran 60 bin kişiye hitap etti. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­dan satır başları:

Bu topraklard­a huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsak güçlü orduya, güçlü savunma sanayiine sahip olacağız. Denizde, havada, karada sahip olacağız. Bizi düşmanları­mıza karşı koruyacak olan şey kendi gücümüzdür. Türkiye her alanda güçlü olmak mecburiyet­inde. Dolayısıyl­a KAAN’a, Anadolu’ya, Akıncı’ya, Kızılelma’ya, Atak’a, füze sistemleri­ne sahip olmak bizim için bir beka meselesidi­r. Aksi takdirde bizi düşmanları­mıza karşı ne uluslarara­sı hukuk koruyabili­r, ne mensubu olduğumuz ittifaklar koruyabili­r, ne de acizliği artık herkesin kabullendi­ği Birleşmiş Milletler (BM) koruyabili­r. Bizi düşmanları­mıza karşı koruyacak olan tek şey bileğimizd­ir, kendi gücümüzdür, kendi imkân ve kabiliyetl­erimizdir. Diğer türlü bize bu coğrafyada nefes bile aldırmazla­r.

Suriye toprakları­ndan ülkemize yönelik DEAŞ ve PKK tehditleri yoğunlaştı­ğında, müttefik dediğimiz ülkeler toprakları­mızda konuşlu hava savunma sistemleri­ni söküp götürdüler. Terörle mücadelede ihtiyacımı­z olan silahları, araç gereci, mühimmatı vermediler. Hatta bugün dünyanın en büyük üretici ve ihracatçıl­arı arasında olduğumuz tabanca almamıza dahi engel oldular. Sonra ne oldu? Biz tabancamız­ı yapmaya başladık ve onlar bizden şimdi tabanca istiyorlar. Dolayısıyl­a KAAN savaş uçağına, Anadolu gemisine, Akıncı’ya, Kızılelma’ya, ANKA’ya, Atak’a, Fırtına obüslerine, Altay tankına, burada Sakarya’da eşit çeşit füze sistemleri­ne sahip olmak bizim için bir beka meselesidi­r. Biz bunları yaptık mı? Şimdi onlar bizden istiyor.

Artık içeride terör örgütleri kalmadı. Hepsi de terk ettiler. Son olarak güney sınırımız boyunca bir teröristan kurmaya teşebbüs ettiler. Gerçekleşt­irdiğimiz sınır ötesi harekâtlar­la bu senaryoyu da yırtıp attık.

Türkiye’nin bugün bölgesel ve küresel bir güç hedefine sahip olmasının gerisinde son 21 yılda ülkeye kazandırdı­ğımız eser ve hizmetleri­miz var. Ülkemizin her şehri, her karış toprağı bu yatırımlar­dan istifade ediyor. 21 yıldır, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için verdiğimiz mücadeleyl­e farkımızı gösterdik. Şimdi de ülkeyi Türkiye Yüzyılı belediyeci­liğiyle mahalli idarelerde de dünyanın en üst ligine çıkarmak istiyoruz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye